• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Mesi ne igra za džabe u Barseloni? Riješena misterija, evo zbog čega je i to nemoguća misija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Mnogi kada su vidjeli Mesija da plače jer ne može da produži ugovor sa Barselonom zapitali su se zašto ne igra onda za džabe ako voli klub? Uopšte nije jednostavno...

 Zasto-Mesi-ne-igra-za-dzabe-u-Barseloni Izvor: Profimedia

Mesijeva era u Barseloni završila se u suzama. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena rasplakao se na konferenciji za medije na kojoj je potvrdio da odlazi sa "Nou Kampa".

Nije bilo problema, Mesi i Barselona su se dogovorili oko novog ugovora, ali zbog novih propisa La Lige i očajnog finansijskog stanja u klubu nije mogao da potpiše novi ugovor. Čak ni kada je pristao na smanjenje plate za 50%, ali opet je bilo onih koji su njega smatrali krivcem u čitavoj priči...

Zašto Mesi nije pristao da igra za džabe?

Zapravo, prema španskom zakonu bilo bi ilegalno da Mesi igra besplatno za Barselonu, pa zbog toga nije potrebno ni ulaziti u moralnu dilemu poput one da li je normalno da najbolji fudbaler svijeta ne bude plaćen za ono što radi.

Mnogi su se upitali i zašto Mesi onda nije pristao da igra za minimalac u Barseloni, međutim ni to nije moguće zato što prema španskom zakonu Argentinac novim ugovorom, koji mu je istekao 1. jula, u starom klubu smije da dobije najmanje 50% od prethodne plate, na što je on već pristao.

Ali, vjerovali ili ne, čak i kada bi Mesi igrao za džabe u Barseloni - oni ponovo ne bi ispunili uslove koje je propisala La Liga o finansijskom fer-pleju.

Klub smije da troši najviše 70% prihoda na plate zaposlenih, a oni su sa Mesijem na 115%. Čak i kada bi igrao za džabe, to bi bilo 95% budžeta, pa je u ovom trenutku jasno da Barselona mora da vodi novu bitku - kako da registruje pojačanja koja je dovela ovog ljeta: Aguero, Emerson, Depaj, Garsija...

Klub je u mnogo većem problemu nego što je iko mogao da pretpostavi, a na ruku im ne idu ni nova pravila koja će po svoj prilici iskoristiti Pari sen Žermen, klub koji takođe redovno ruši finansijski fer-plej.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC