• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svi otišli predaleko oko mogućeg duela Zvezde i Dinama": Dragan Mladenović usmjerava pažnju na Šerif i Legiju!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Da sačekamo revanše u Moldaviji i Poljskoj, pa tek onda da nastavimo priču o balkanskom 'El Klasiku'", rekao je bivši fudbaler Crvene zvezde.

 dragan mladenović o fk crvena zvezda, nk dinamo zagreb Izvor: MN PRESS

Nekadašnji reprezentativac Srbije Dragan Mladenović smatra da se prerano počelo govoriti o mogućem meču između Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama u plej-ofu Lige šampiona s obzirom da Beograđane i Zagrepčane očekuju revanši.

Zvezda u utorak od 19 sati igra revanš utakmici u Tiraspolju protiv Šerifa, a nekadašnji prvotimac crveno-bijelih vjeruje da su puleni Dejana Stankovića i dalje favoriti za prolaz u plej-of Lige šampiona, uprkos nepovoljnom rezultatu na stadionu Rajko Mitić (1:1).

"Mislim da smo svi skupa u regionu otišli predaleko sa prognozama vezanim za eventualni duel Crvene zvezde i Dinama. Trebalo je više pažnje da obratimo na Šerif i Legiju, koji su vrlo ozbiljni i nezgodni protivnici. Imao sam priliku da se upoznam sa uslovima u kojima funkcioniše šampion Moldavije prije dvije godine kada su omladinci Zvezde igrali sa njima 1/16 finala Lige šampiona. Oni su u infrastrukturnom i svakom drugom smislu daleko ispred najpopularnijeg srpskog kluba. Okosnicu njihovog tima čine igrači iz inostranstva koji nisu toliko zvučna fudbalska imena, ali definitivno znaju da igraju fudbal. Čini mi se da je pristup utakmici bio totalno pogrešan, jer danas nikoga ne smijete da potcijenite i da kažete da ćete bez problema slaviti sa 3:0. Treba biti obazriv, ukidanje pravila gola u gostima ide nama na ruku i vjerujem da će Zvezda smoći snage da u revanšu pokaže da je kvalitetnija ekipa od Šerifa“, rekao je Mladenović za agenciju "Anadolija".

Dejan Stanković neće moći da računa na Gelora Kangu, koji je u najkritičnijem trenutku prve utakmice zaradio crveni karton.

"Zabrinjavajuće je ponašanje nekih igrača kojima je ranije već gledano kroz prste. Tu prije svega mislim na Kangu. Svi se sjećamo utakmice protiv Ludogoreca na kojoj mu se takođe desilo da ekipu ostavi na cjedilu. Jedan ozbiljan klub, kakav je Crvena zvezda, ne smije sebi da dopusti takve greške u mečevima od kojih zavisi čitava sezona. Ovo je sada jako bitan trenutak da navijači stanu uz ekipu i da je podrže uoči duela u Tiraspolju. Znam da je mnogo onih koji imaju zamjerke na startnu postavu u prvoj utakmici, ali Dejan Stanković najbolje poznaje karakteristike i trenutnu formu svojih fudbalera i on je taj koji donosi konačnu odluku. Zvezda je kroz istoriju pokazala da umije da se podigne poslije lošeg rezultata u prvoj utakmici i nema razloga da sumnjam da će tako biti i ovoga puta".

Izvor: Anadolija/Nebojša Petrović

Da bi Zvezda napravila još jedan korak ka grupnoj fazi Ligi šampiona, neophodno je da Mirko Ivanić i Aleksandar Katai zaigraju na nivou svog ogromnog potencijala, smatra Mladenović.

"Oni su najbolji igrači srpskog šampiona, od njih se mnogo očekuje, ali definitivno nisu svemoćni. Suština je u tome da se na utakmici pojavi i neko treći ko će da im pomogne. Bitno je da obojica budu zdravi i svježi za duel u Moldaviji, ali svaki fudbaler koji dobije šansu u startnoj postavi moraće da pruži maksimum i da se stavi u službu kolektiva. Do posljednjeg atoma snage. Rekao bih, kao protiv Liverpula. Zvezdi tradicija nalaže da u svakoj utakmici ide na pobjedu, bez obzira na ime rivala. Klub je mnogo napredovao u posljednjih nekoliko godina i postalo je potpuno normalno da uoči ovakvih duela dobija ulogu favorita. Na igračima je da sve to potvrde na terenu i da navijačima obezbijede nova dva spektakla u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona“, kazao je Mladenović.

Izvor: MN PRESS

Poslije samo nekoliko nastupa u crveno-belom dresu, Aleksandar Dragović je postao apsolutni ljubimac Delija i igrač koji svojim potezima celoj ekipi ulijeva samopouzdanje.

"Dobar igrač se uvijek lako uklopi u bilo koju sredinu. Kod Dragovića se odmah vide iskustvo i kvalitet, mirnoća u zadnjoj liniji, fenomenalan pas. Odigrao je preko 90 utakmica za reprezentaciju Austrije, branio boje ozbiljnih evropskih klubova i bilo je očekivano da i u Zvezdi zaigra u velikom stilu. Neću pretjerati ako kažem da srpski šampion u posljednjih 10 godina nije doveo boljeg fudbalera od Aleksandra Dragovića", rekao je Mladenović.

Izvor: Profimedia/AFP PHOTO/Patrik Stollarz

Poslije žrijeba u Nionu, silno je odjeknula izjava Roberta Prosinečkog da region, nažalost, još nije spreman za utakmicu Dinama i Crvene zvezde.

"To su stvari koje nemaju nikakve veze sa sportom. Da je bilo gluposti, bilo je. I ne treba se vraćati u prošlost, život mora da teče dalje. Mi smo sportisti, dijelio sam svlačionicu tokom karijere sa mnogo hrvatskih igrača i nikada nije bilo ni najmanjih problema. Sa Dadom Pršom sam i dan danas veliki prijatelj, riječ je o divnom momku sa kojim sam u Glazgovu proveo nezaboravne trenutke. Emocije treba ostaviti po strani i razmišljati isključivo o fudbalskim faktorima. Volio bih prije svega da se te utakmice igraju pred punim stadionima u Beogradu i Zagrebu. Da navijači Zvezde pokažu ljubav prema svom klubu, ali ne vrijeđajući i ne omalovažavajući Dinamo. Naravno, da sačekamo najprije revanše u Moldaviji i Poljskoj, pa tek onda da nastavimo priču o balkanskom 'El Klasiku'", zaključio je bivši fudbaler Crvene zvezde Dragan Mladenović.

(mondo.ba/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC