• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi "šamar" Veležu, Sloboda je lider prvenstva! Navijači "rođenih" petardom pogodili golmana Tuzlaka (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sloboda je ponovo lider m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine

 Velež - sloboda, 5. kolo plbih Izvor: Promo/FK Velež Mostar

Tuzlanski timovi su apsolutni hit dosadašnjeg dijela m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine!

Nakon što je Tuzla siti "razmontirao" Posušje (4:1) i zadržao maksimalan učinak (4-4) uz utakmicu manje protiv Borca, tuzlanska Sloboda je takođe upisala četvrtu pobjedu u sezoni i vratila se na lidersku poziciju na tabeli.

I to na teškom gostovanju kod "rođenih", koji očigledno nisu preboljeli eliminaciju iz Evrope od švedskog Elfsborga, koji je protutnjao "Grbavicom" (1:4) u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu

VELEŽ - SLOBODA 0:2 (0:1)

Slično poput dvoboja sa Šveđanima, Velež je imao inicijativu, više udaraca i posjed lopte, ali golove su postizali Tuzlaci - najprije Dženis Beganović u prvom, a onda i Saša Maksimović u drugom poluvremenu za povratak na vrh tabele Slobode.

"Rođeni" su od starta utakmice petog kola u Vrapčićima nametnuli žestok ritam i imali terensku inicijativu koju nisu uspjeli da krunišu pogotkom na početku iako su solidne prilike propustili Alen Dejanović i Dejan Georgijević.

Dejanović je u petom minutu iz izgledne situacije loše šutirao pored stative, da bi tri minuta kasnije odličan dalekometni šut Georgijevića uspio da odbrani golman Tuzlaka Semir Bukvić.

Uzvratili su gosti sa "Tušnja" u 23. minutu kada je dobru šansu propustio Saša Maksimović.

Samo minut ranije, navijači "rođenih" su ubacivali pirotehnička sredstva u teren i tom prilikom pogođen je golman Slobode Semir Bukvić, koji je ostao da leži, ali na sreću, brzo se oporavio i nastavio meč.

Tuzlaci su do prednosti stigli iz svoje druge šanse - nakon kornera na drugu stativu Alen Kurtalić je vratio loptu u peterac, a tamo se najbolje snašao Dženis Beganović i pogodio mrežu golmana Veleža Luke Kačavende - 0:1.

Domaći tim je bio blizu izjednačenja u 36. minutu kada je sa 25 metara šutirao Dino Hasanović, lopta je na putu prema golu, zakačila nekog od igrača Slobode, ali je stativa bila saveznik Tuzlaka.

Trener mostarske ekipe Feđa Dudić u nastavku je napravio nekoliko promjena.

Umjesto Darija i Georgijevića je u igru gurnuo Slavišu Radovića i Dženana Zajmovića, još u prvom dijelu je zamijenio Dejanovića i poslao na teren Obrena Cvijanovića, ali osim jalove terenske inicijative Velež nije mogao da probije "bedem" Slobode.

Kasnije je uveo u igru i nemanju Anđušića i Omara Pršeša umjesto Dine Hasanovića i Ede Vehabovića, ali ni to nije urodilo plodom protiv borbenih Tuzlaka, čiji je trener Mladen Žižović dobro posložio tim.

Sloboda se grčevito branila i čekala šansu da iz eventualnog kontranapada dokusuri protivnika, a takva prilika ukazala se u 67. minutu kada se Saša Maksimović našao ispred Luke Kačavenda i uz malo sreće uspio da postigne prvi pogodak u sezoni.

Lopta je imala čudnu rotaciju nakon Maksimovićevog udarca i završila iza leđa golmana Veleža - 0:2.

Nakon drugog gola Tuzlaka, "rođeni" su postali svjesni da će zabilježiti drugi domaći poraz u sezoni nakon što je iz Vrapčića cijeli plijen odnio i novajlija u ligi Rudar Prijedor.

VELEŽ: Kačavenda, Zvonić, Zeljković, Ovčina, Georgijević, Brandao, Dario, Hasanović, Vehabović, Dejanović, Radovac. Trener: Feđa Dudić

SLOBODA: Bukvić, Jusić, Devedžić, Čivić, A. Beganović, Dž. Beganović, Kurtalić, Maksimović, Osmić, Predragović, Balić. Trener: Mladen Žižović

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 5. KOLO

Sarajevo - Radnik 2:1 (2:0)
/Bagarić 12, Bodul 39 penal - Popara 65/

Velež - Sloboda 0:2 (0:1)
/Beganović 27, Maksimović 67/

Ponedjeljak:

Željezničar - Rudar Prijedor (18.00)

Borac - Zrinjski (20.00)

Igrano u subotu:

Tuzla siti - Posušje 4:1 (2:0)
/Džafić 11, 90+4, Čeliković 15, Krpić 64 – Lučić 85 penal/

Igrano u petak:

Široki Brijeg - Leotar 2:0 (0:0)
/Ikić 86, Lukić 90+7/

Standings provided by SofaScore LiveScore

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC