• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je tim Zvezde za meč sezone u Evropi: Vraća se Kanga za Kluž, Deki vjeruje u Pavkova!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda protiv Kluža mora da pokaže mnogo više od Šerifa, a zbog toga će biti dosta promjena u startnoj postavi...

 crvean zvezda kluž sastav tima Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je imala sedam dana da se oporavi od neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa nakon opravdanih kritika igrači Dejana Stankovića moraju da se uzdignu i donesu makar grupnu fazu Lige Evrope.

A to neće biti nimalo lako. Zvezda će za protivnika imati rumunskog prvaka Kluž, na papiru opasnijeg od Šerifa, a manje šokiranog nakon eliminacije iz jačeg takmičenja. Nisu ni očekivali da prođu Jang bojs, tako da je njima svakako fokus bio na Ligu Evrope u kojoj su prije dvije sezone igrali nokaut fazu.

Možda će vas zanimati

Očekivanja navijača Crvene zvezde su jasna - pobjeda na "Marakani" u utorak od 21 čas, pa mirniji revanš u Rumuniji, a jasno je da je preduslov za tako nešto rani gol koji crveno-bijelima uvijek daje krila.

Efikasnost nije na nivou, ima dosta problema u igri tima Dejana Stankovića, ali kao što je više puta rekao - vjeruje momcima koje ima na raspolaganju i ne sumnja da mogu da se uzdignu nakon teških nedjelju dana. Radili su dobro, pripremali se za dvije varijante Rumuna, a samo jedan igrač je van protokola.

Neće biti Filipa Falka, koji je ove sezone dobio veću minutažu i nije je iskoristio, pa je pitanje da li bi uopšte Italijan bio u timu da ga Stanković ima na raspolaganju.

Očekuje se da Zvezda ponovo zaigra u 4-2-3-1 formaciji, sa nekoliko promjena u odnosu na Šerif.

U odbrani bi trebalo da ih bude najmanje, golman Milan Borjan je naravo viđen na golu, dok bi štoperski par ponovo trebalo da čine Aleksandar Dragović i Miloš Degenek. Na lijevom boku je siguran Milan Rodić, dok bi prednost na desnom ovaj put trebalo da dobije Marko Gobeljić.

Izvor: MN PRESS

Na mjestu zadnjeg veznog očekuje se Seku Sanogo, koji mora da pazi i na kartone, posebno jer se uz njega očekuje poslovično nedisciplinovaniji Gelor Kanga koji je revanš u Moldaviji propustio zbog isključenja.

S obzirom na to da nema Falka, kao i da je Gavrić prodat u međuvremenu, iza napadača se očekuje standardna trojka koju čine Katai, Ivanić i Ben, iako nijedan od njih trojice nije u formi iz prošle kampanje. To se posebno odnosi na Bena, dok je opravdanje Kataiju što igra povrijeđen.

Mjesto u napadu ovoga puta trebalo bi da pripadne Milanu Pavkovu, umjesto sve lošijeg Loisa Dionija, pošto mu je ukazano povjerenje produžetkom saradnje. Sad treba da zablista kao protiv Partizana, Liverpula, Milana...

Dakle, da rezimiramo, ovo je očekivana postava Zvezde za meč sa Klužom:

Borjan - Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben, Ivanić, Katai - Pavkov.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC