• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milinković izjednačio "rekord" Janjića u Borcu – dvije utakmice pa otkaz!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Kiza Milinković je ipak najneuspješniji trener Borca jer je u obje utakmice upisao poraz.

 zoran kiza milinković rekord dva meča aleksandar janjić fk borac Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

Zoran Kiza Milinković više nije trener banjalučkog Borca, odlučila je uprava Borca, koja će u dvadesetak dana imenovati već trećeg trenera u ovoj sezoni.

Marko Maksimović podnio je ostavku pred revanš meč kvalifikacija za Konferencijsku ligu nakon čega je imenovan Milinković, ali ni njegov treći mandat u Borcu, drugi trenerski, je neslavno završen.

Kiza Milinković odlazi poslije samo dva meča (i dva poraza) na klupi Banjalučana, čime je izjednačio neslavni "rekord" Aleksandra Janjića iz sezone 2015/2016.

Janjić je preuzeo Borac 20. januara 2016. godine i vodio je ekipu na samo dvije utakmice, upisavši remi 0:0 u Banjaluci protiv Slobode i poraz 3:0 na Otoci od Olimpika.

Odmah nakon tog poraza 6. marta dobio je otkaz, a na njegovo mjesto je doveden Borče Sredojević.

Iako su se izjednačili po broju utakmica na klupi Borca, Kiza Milinković će ostati upisan kao najneuspješniji trener Borca jer se zadržao svega 19 dana i u tom periodu upisao dva poraza – 1:0 od Posušja i 5:1 od Zrinjskog.

Pet trenera u sezoni 2015/16

Zanimljivo je da je Borac u sezoni 2015/16 vodilo čak pet trenera – Vlado Jagodić, Petar Kurćubić, Željko Vranješ, Aleksandar Janjić i Borče Sredojević.

Nažalost i ova sezona počela je loše za Borac, pa će poslije Marka Maksimovića koji je ove sezone vodio crveno-plave na evropskim utakmicama, te Kize Milinkovića uprava Borca imenovati već trećeg trenera, a to bi prema saznanjima MONDA trebao da bude Nemanja Miljanović, aktuelni trener juniora Borca.

Kada je u pitanju lista trenera sa najkraćim angažmanom u banjalučkom Borcu, sljedeći je Zoran Dragišić sa svega tri utakmice na kormilu crveno-plavih.

Sadašnji pomoćnik u stručnom štabu Borca dobio je priliku da vodi Borac u sezoni 2016/17, ali je smijenjen poslije prva tri kola.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC