• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevanović se vraća pred gol Partizana: Kad ima mnogo posla, onda odbrana "puca" od Rikarda, Natha i Sume!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Mi smo tim, a kada protivnik ima mnogo šuteva onda je to znak da su probili prvu liniju odbrane", rekao je Aleksandar Stanojević u najavi Partizanove utakmice.

 kolubara partizan najava superliga srbije Izvor: MN PRESS

Partizan u nedjelju uveče gostuje Kolubari u Lazarevcu i poznate su konture sastava koji će trener Aleksandar Stanojević izvesti na teren debitanta u Superligi od 21 čas.

Trener crno-bijelih najavio je da će među stative ponovo Nemanja Stevanović, heroj dvomeča protiv Sočija, kao i da će u kombinaciji biti i oporavljeni Nemanja Jović, koji je od početka avgusta imao problem sa povredom koljena.

Možda će vas zanimati

"Ne volim da pričam unaprijed, ali sutra će braniti Stevanović, zaslužio je svojim odbranama. Jović je spreman i biće u konkurenciji za utakmicu. Zdjelar pokušava ubrzano da se oporavi, ne znamo šta će biti. Pantić će teško biti spreman za Santa Klaru. Vidjećemo za Zdjelara, znaćemo narednih dana. Sigurno je da dvojica neće biti spremna za sutrašnji meč", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Humskoj.

Trener crno-bijelih naglasio je da je Kolubara u dobroj formi, jer je slavila u posljednja dva meča - protiv Čukaričkog i Proletera.

"Važno je da ostanemo konkurentni za prvu poziciju. Kolubara je pobijedila u posljednje dvije utakmice, igraju kod kuće. Mi imamo gust raspored, danas je prvi trening poslije puta, vidjećemo u kakvoj smo situaciji sa zdravljem igračima. Napravićemo promjene, osvježiću ekipu, daću šansu još nekim igračima, kao što smo i rekli da ćemo stalno rotirati 16-17 igrača i tako će biti i u sljedećoj utakmici."

Na klupi Kolubare sjedi Stanojevićev dugogodišnji rival i prijatelj - Dejan "Švaba" Đurđević.

Izvor: MN PRESS

"Švabu znam dugo, iz igračkih dana. Igrali smo dosta puta jedan protiv drugog, znamo se i iz inostranstva, dugo smo u kontaktu, prijatelji smo. On obraća pažnju na detalje, bavi se disciplinom u igri, teži modernim stvarima, prati trendove, ima dosta iskustva... Znamo se i sa terena i privatno. Nema tu nepoznanica. On ima stil igre koji je nastavio sa Kolubarom, ali uvijek pravi način igre u odnosu na igrače koje ima. Drago mi je da je krenuo dobro sa dvije pobjede. U hodu je mijenjao tim, doveo dosta igrača, da ih ukomponuje, da ispoštuje igrače koji su prošle godine ušli u ligu. Dobro radi svoj posao", dodao je Stanojević.

Crno-bijeli koriste kratak predah poslije Portugala da se odmore, a bilo je i komplikacija na aerodromu.

"Nevjerovatno, čekali smo dugo, ali da ne pravimo teorije zavjere. Poslije dugog puta smo čekali dugo na aerodromu, ne znam ih kog razloga. Sve je to normalno, igrači već treću utakmicu poslije gostovanja ne spavaju cijelu noć, to ostavlja određene posljedice. Profesionalci smo, juče smo dobro odmorili, ja sam dobro odmorio, danas ćemo imati lakši uvod u trening i ne vidim problem."

ODBRANA POČINJE OD NAPADA

Izvor: MN PRESS

Poslije primljenih golova u Portugalu pričalo se o reakcijama odbrane. Stanojević kaže da za lopte u mreži crno-bijelih ne bi trebalo kriviti samo defanzivce.

"Uvijek kažem da odbrana počinje od napada. Ako vi udaljite protivnika od svog gola, znači da prva linija odbrane igra dobro - mislim na napadače. Kada primite golove, onda su u kadru igrači iz posljednje linije i golman. Ne mogu ni Rikardo, ni Natho, ni Suma u kadar, ali i oni utiču što protivnik ima dosta šuteva na gol. To je znak da su probili prvu liniju odbrane. Mi smo tim, ne vidim razlog da imamo neku vrstu tih problema, Soči i Santa Klara su dobri timovi, imaju izuzetan individualni kvalitet. Prirodno je da stvaraju šanse, a mi pokušavamo da ih udaljimo od gola. Mislim da dobro igraju svi, igrali smo jednu lošiju utakmicu, igrate nekad i koliko vam protivnik dozvoli. Bilo je grešaka i u odbrani i u napadu i u organizaciji igre. Ispravljaćemo, ima tu i uspona i padova, to je sve prirodno", objasnio je Stanojević.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC