• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noć kada je Zvezda evropski zasijala: Kanga pogodio projektilom, a krcata "Marakana" progutala Krasnodar!

Tog 24. avgusta 2017. godine, Zvezda se konačno vratila u grupne faze UEFA takmičenja - niz koji i dalje traje.

 crvena zvezda krasnodar 24 avgust 2017 Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda će ove sedmice u Rumuniji protiv Kluža imati lak zadatak da poslije 4:0 u Beogradu stigne do grupne faze Lige Evrope i nastavi sa sjajnim rezultatima na evropskoj sceni.

A serija uspjeha Zvezde u UEFA takmičenjima počela je baš na današnji dan prije četiri godine, kada je u spektakularnom meču eliminisan ruski Krasnodar!

Možda će vas zanimati

 Crvena zvezda je tada, u kasno ljeto 2017. godine, tog 24. avgusta, uspjela da nadoknadi zaostatak iz prvog meča, a čitav dvomeč bio je sve samo ne običan.

U prvom meču u Rusiji sedam dana ranije, Krasnodar je savladao Zvezdu samo 3:2. Samo, pošto je na tom susretu Mihailo Ristić, bivši igrač crveno-bijelih, bio oštećen za pogodak koji nije priznat.

Sudije u Rusiji nisu vidjele da je njegov udarac sa distance prešao gol liniju, Milan Borjan je "pokupio" loptu i od tada je sve krenulo nabolje za crveno-bijele. Istina, iz Rusije su se vratili poraženi, ali je prepuna "Marakana" bila spremna za veliki podvig.

Gol Nemanje Radonjića u ranoj fazi meča je donio ekipi Vladana Milojevića rezultat koji bi je odveo dalje, da bi golčina Gelora Kange već u prvom minutu drugog poluvremena donijela velikih 2:0.

Uspjeli su Rusi preko Grankvista iz penala u 82. minutu da donesu neizvjesnost, čak četiri igrača Zvezde su dobila žute kartone u neizvjesnoj završnici, ali su izdržali.

Time je Zvezda konačno stigla u grupnu fazu nekog UEFA takmičenja, poslije godina čekanja, a onda su uslijedili još veći uspjesi. Zvezda je prošla grupu zajedno sa Arsenalom, ispred Kelna i Krasnodara, a onda su u naredne dvije sezone stizali do Lige šampiona.

Tu je bila i Liga Evrope prošle sezone i novo "prezimljavanje" na evropskoj sceni, a pred revanš meč sa Klužom u četvrtak (prvi meč 4:0 za Zvezdu), crveno-bijeli se nadaju novim uspjesima u grupnoj fazi UEFA takmičenja...

Zvezda - Krasnodar 2:1
Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC