• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"A šta da je on rođen ovdje?" Kapiten Andore prozvao englesku legendu: Srećni smo što možemo da igramo ovakve mečeve!

Autor Dragan Šutvić

41-godišnji Ildefons Lima prisjetio se tvita Gerija Linekera iz marta ove godine, pred okršaj Engleske i Andore na Vembliju

 engleska andora geri lineker tvit ildefons lima komentar Izvor: EPA/JOSE COELHO

Finalista prethodnog Evropskog prvenstva danas će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022 odmjeriti snage na Vembliju sa Andorom.

Tim Gereta Sautgejta apsolutni je favorit u ovom meču, za koji legendarni napadač sa Ostrva Geri Lineker smatra da bi trebalo da bude jedan od posljednjih ovakvog tipa!

Možda će vas zanimati

O čemu se radi?

Proslavljeni golgeter Lestera, Barselone i Totenhema i čovjek koji je za reprezentaciju Engleske odigrao 80 utakmica i postigao 48 golova smatra da – velike reprezentacije ne bi više trebalo da igraju protiv malih u kvalifikacijama za evropska i svjetska prvenstva.

"Sigurno smo dostigli nivo kada bi male selekcije trebalo da igraju između sebe kako bi se plasirale na neko prvenstvo i igrale na ovom nivou. Ovo sad je apsurdno", napisao je Lineker na Tviteru u martu ove godine, kada su Englezi trijumfovali rezultatom 5:0 nad San Marinom.

Tog tvita se, pred meč sa Ostrvljanima, prisjetila legenda Andore Ildefons Lima, koji uprkos tome što u decembru puni 42 godine, i dalje nastupa za najjaču državnu selekciju, za koju je već odigrao 129 mečeva.

Izvor: EPA/YOAN VALAT

"Da je Lineker rođen u Andori, ne bi mogao da igra protiv velikih selekcija? Andora je država kao što je i Engleska. Za veliki tim nije problem da jednom u godini dana igra protiv nas. Prilika vam je to i da probate druge igrače, druge načine igre. Dobro je za fudbal što postoje ovakve utakmice. Nije sve u novcu, broju pratilaca na Instagramu, postoje i druge, mnogo čistije vrijednosti", nije Lima propustio priliku da "pecne" Linekera, nastavivši u istom tonu:

"Meč sa Engleskom za nas predstavlja zabavu. Srećni smo što imamo priliku da igramo na Vembliju protiv nacionalnog tima Engleske i protiv takvih igrača. Uživaćemo, ali ćemo se, isto tako, truditi da svoj posao obavljamo najbolje što znamo. Sjećam se da smo, prije tri godine, na gostovanju Turskoj u Istanbulu poraženi golom u 88. minutu. Radićemo naporno na ovoj utakmici, najbolje što možemo, ali govorim mladim igračima da treba da uživaju u ovakvim utakmicama jer ih možda igraju jednom u životu", poručio je 41-godišnji defanzivac Andore, koja je najveću pobjedu do sada upisala u junu 2017. godine, u kvalifikacijama za Mundijal 2018 u Rusiji protiv Mađarske.

Na nacionalnom stadionu u Andora la Veli bilo je 1:0 za domaćina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC