• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA popustila! Delije i Grobari mogu da bodre svoje timove u Evropi: Putovanja dozvoljena, ali postoji jedan uslov!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Odluka je donesena pod pritiskom navijača koji žele da gledaju fudbal.

 UEFA-dozvolila-Delijama-i-Grobarima-da-putuju Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

UEFA je konačno popustila i donijela odluku da će u takmičenjima pod njenim okriljem u nastavku sezone biti dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača. 

Ta odluka će biti na snazi od naredne nedjelje, što znači da će ovogodišnja izdanja Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija početi uz dozvolu UEFA da gostujući navijači putuju na mečeve svojih timova. 

Kako se navodi pod pritiskom mnogih fudbalskih radnika, ali i udruženja navijača UEFA je odlučila da nema razloga da fudbalski navijači budu podložni bilo kakvim dodatnim sankcijama u odnosu na ostatak stanovništva. 

Ovo znači da će i na mečevima Crvene zvezde i Partizana u Evropi ove sezone biti dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača. Za sada su oba kluba odigrala svoje kvalifikacije bez gostiju na tribinama. 

Sada će na "Marakanu" moći da stignu navijači Brage, Ludogoreca i Mitjilanda, rivala šampiona Srbije u Ligi Evrope. Na stadion Partizana će moći navijači Genta, Flore i Anortozisa, ekipa sa kojima crno-bijeli igraju u prvoj ikada Ligi konferencija. 

Takođe, "grobari" i "delije" će moći da prate svoj klub u Evropi i moći će da putuju sa ekipama i bodre ih na gostovanjima od Portugala i Kipra pa sve do daleke Danske i Estonije. 

 Naravno, ovo ne znači da ćemo sigurno gledati goste na tribinama na dva najveća stadiona u Srbiji. Osim dozvole UEFA potrebno je i da vlasti obje države dozvole putovanje. Ova odluka znači samo da UEFA to ne zabranjuje, ali za navijačka putovanja će morati da se ispune svi kovid protokoli zemlje domaćina. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC