• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ne zna bez Mitrovića, vrijeme je da nauči: Bolna "petarda", ćorci za Mađare i irsko mučenje – Piksi ima rješenje

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Povreda Aleksandra Mitrovića došla je u nezgodnom momentu, a kako će se Srbija snaći bez njega?

 Srbija-bez-Aleksandra-Mitrovica-protiv-Irske Izvor: MN PRESS

Dragan Stojković Piksi je podigao srpski nacionalni tim, promijenio je neke stvari, ali jednu nije mijenjao. Aleksandar Mitrović je ostao neprikosnoveni broj jedan u napadu, iako je konkurencija u špicu Srbije nikad jača.

Dušan Vlahović dominira u Italiji i traži ga redom evropski velikani, Luka Jović je u Real Madridu i u dresu Srbije redovno daje svoj doprinos, a mladi Dejan Joveljić je prošle sezone blistao u Austriji. U takvoj konurenciji jedan od najboljih napadača ruske lige Đorđe Despotović još uvijek čeka svoju šansu!

Ali jednostavno niko ne može da istisne fudbalera koji je Srbiji posle dugo godina pokazao kako izgleda napadač u formi u dresu reprezentacije. Još od zenita Save Miloševića u nacionalnom timu nismo imali špica u ovakvoj formi, a nikada Srbija nije videla toliko golova u dresu reprezentacije.

Dao je visoki Smederevac dva gola Luksemburgu u prvom poluvremenu, a onda je kod autogola Šanoa on bio glavni akter. Nažalost, samo deset minuta prije kraja meča na "Marakani" se povrijedio i u 83. minutu ga je zamijenio Luka Jović.

Prema prvim informacijama neće moći Mitrogol da predvodi špic Srbije u meču sa Irskom, a šta to znači za Srbiju? Svakako da nije dobro, ali kako je srpski tim prolazio kada Mitrovića nije bilo u prvih 11?

IRCI GA PAMTE – RAZBIO IH JE!

Posljednji takmičarski meč na kome Mitrović nije bio starter je bio onaj sa Republikom Irskom u Beogradu na samom početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Tada je meč započeo Dušan Vlahović, a mi smo se zabrinuli na startu. 

Braun je pogodio u 18. minutu, ali Srbija je konstatno napadala i u 40. minutu je konačno stiglo izjednačenje. Spustio je Tadić loptu do Vlahovića, koji je zatresao mrežu za remi na poluvremenu.

Poslije sat vremena igre riješio je Stojković da je vrijeme za "devetku" Srbije, pa je Mitrović ušao u 63. minutu i tu je Ircima bio kraj. Trebalo mu je šest minuta da pogodi prvi put i to kako! "Bocnuo" je loptu preko golmana Irske na spektakularan način!

A onda je šest minuta kasnije uspio da između dvojice čuvara bude viši u skoku i da još jednim sjajnim pogotkom donese Srbiji tri boda!

BEZ MITRA RADONJIĆ DONIO BOD!

Nemanja Radonjić
Izvor: MN PRESS

Sljedeći meč bez Mitrovića bio je duel sa Mađarskom u gostima u okviru Lige nacija. Srpski tim je u Budimpešti izašao sa Lukom Jovićem u špicu, a on je odmah pokazao da ima kvalitet. 

U 17. minutu je asistirao za Nemanju Radonjića i vođstvo srpskog tima, ali bez prvog špica reprezentacije u sastavu nije bilo pobjede. Izjednačio je Kalmar u 39. minutu, a probali smo sa dvojicom napadača kada je u 79. minutu u igru ušao Vlahović, ali nam to nije pomoglo.

PORAZ NA MARAKANI!

Izvor: MN PRESS

Sa Mađarima smo na strani odigrali neriješeno, a pre toga smo u okviru Lige nacija poraženi sa 1:0. Selektor je bio Ljubiša Tumbaković, a opet su krenuli sa Lukom Jovićem u špicu.

Ovoga puta je ranije napravljena promjena i zaigrali smo sa dva napadača, pošto je u 66. minutu Mijata Gaćinovića zamijenio Dušan Vlahović, ali "orlovi" su bili bezopasni. Na kraju je pogodak Konivesa u 20. minutu bio dovoljan za pobjedu Mađara.

Sjajni rezultati su Mađarskoj donijeli plasman u Ligu A Lige nacija, a Srbija je morala pobjedom nad Rusijom u posljednjem kolu da se spašava, ali smo na kraju ostali dio drugog ranga evropskog fudbala.

BLAMAŽA U LAVOVU!

Izvor: Stefan Stojanović/MONDO

Neuspjeh protiv Škotske u baražu Lige nacija ostavio je najgorči ukus u ustima navijača Srbije, ali blamaža kakvu smo doživjeli u Lavovu odavno nije viđena. 

Taj meč je zapečatio sudbinu Mladena Krstajića na čelu nacionalnog tima, a i sada smo probali da počnemo bez Mitrovića. U špicu su bili Luka Jović i Aleksandar Prijović, ali se poslije dva gola Cigankova u prvom poluvremenu vidjelo da ekipa ne funkcioniše.

U prvom napadu drugog poluvremena Konopljanka je pogodio za 3:0, a kada su se popalile sve crvene lampice probao je Krstajić da uvede Mitrovića kako bi “vadio kestenje iz vatre”. Nije uspjelo.
Jaremčuk je ubrzo pogodio za 4:0, a petardu i potpuni potop “orlova” zatvorio je svojim drugim pogotkom na meču Jevhen Konopljanka.

SAD JE VRIJEME – MORAMO DA NAUČIMO BEZ MITRA!

Izvor: MN PRESS

U mečevima koje su igrali ostali napadači Srbije su pokazači kvalitet, a to kažu i njihove brojke. Luka Jović na 16 mečeva ima 6 postignutih golova što je odličan prosjek. dok je Dušan Vlahović na devet utakmica tri puta bio strijelac. 

Jović je pogađao u mečevima protiv ozbiljnih protivnika, debitantski gol dao je Njemačkoj, Srbiji je svojim pogotkom osigurao produžetak protiv Škotske, a dao je dva gola Rusima u Ligi Nacija. Posljednji gol je došao prije nekoliko dana u pobjedi nad Katarom u prijateljskom meču.

Vlahović je prvi gol dao u istoj pobjedi od 5:0 nad Rusijom, drugi je bio onaj već pomenuti upravo Ircima, a treći je dao prije nekoliko dana Kataru.

Srbija ima kvalitet u napadu i to kao malo koja evropska selekcija. Dobra forma Aleksandra Mitrovića je svakako razlog za slavlje, a njegov odnos prema dresu je primjer za sve.

Ipak, Piksijeva Srbija ne smije da zavisi ni od jednog igrača, pa makar on bio najbolji strijelac u istoriji nacionalnog tima. Zato, čak i ako Mitrović ne bude bio spreman ni za minut fudbala protiv Iraca, ima ko da da gol.

Dušane, Luka, vrijeme je za vas. Znamo da možete!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC