• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Loše vijesti, Srbija bez Mitrovića! Piksi morao da se odrekne dvojice: Ovo je sastav za Irsku, čekamo da Dušan bljesne!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srbija će morati bez svog najboljeg napadača, ali tu srpski selektor ima sjajan izbor.

 Srbija-Irska-uzivo-prenos-livestream-Nova-S-sastav Izvor: MN PRESS

Srbija juriša na prvo mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a sva je prilika da će u meču sa Irskom biti bez dva jako bitna igrača. 

"Orlovi" su u prethodnom meču sa Luksemburgom pokazali klasu, savladali su protivnika sa 4:1, ali su se tokom meča povrijedili Aleksandar Mitrovići Matija Nastasić. 

Obojica su morali da izađu u 83. minutu, kada je Nastasića zamijenio Miloš Veljković, a Mitrovića Luka Jović. Pričao je Dragan Stojković Piksi poslije meča mnogo o Aleksandru Mitroviću, ali sva je prilika da on neće zaigrati od prvog minuta protiv Irske. Takođe ni Nastasić neće biti spreman za cijeli meč. 

Na golu neće biti promjena i Predrag Rajković će stati između stativa, a Nikoli Milenkoviću i Strahinji Pavloviću će se u srcu odbrane umjesto povrijeđenog Nastasića pridružiti zamjenik kapitena Stefan Mitrović. 

Po bokovima neće biti promjena, pa će tako sa lijeve strane početi Filip Kostić koji je na prošlom meču ubilježio asistenciju, a sa desne standardni Darko Lazović. 

U centru veznog reda kao "osigurač" igraće Nemanja Gudelj, a sada će kao i protiv Luksemburga početi u paru sa Sašom Lukićem. 

Za kreativu će biti zaduženi kapiten Dušan Tadić kao i Sergej Milinković-Savić, tako da se ni tu ništa neće mijenjati u odnosu na prošli meč. U špicu će selektor po svemu sudeći morati da napravi promjenu, Aleksandar Mitrović je protiv Luksemburga potvrdio fenomenalnu formu, ali je povreda jagodične kosti previše ozbiljna. 

Vidjećemo da li će korpulentni Smederevac uspjeti da uđe sa klupe i da li će to uopšte morati, a za sada će ga na mjestu startera zamijeniti Dušan Vlahović. Između njega i Luke Jovića koji je za kratko vrijeme protiv Luksemburga uspio da zabilježi asistenciju selektor se ipak odlučio za špica "viole". 

SASTAV SRBIJE: Rajković – Pavlović, Mitrović, Milenković – Kostić, Lukić, Gudelj, Lazović – Milinković-Savić, Tadić - Vlahović

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC