• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dvije decenije kasnije, Piksi se sjetio Dablina: Bol je bio jači, ali onda sam ponovio magiju iz Verone! 

Autor Nikola Lalović

Sjetio se sadašnji selektor Srbije prošle posjete Dablinu, koja je mogla da košta njegov tim plasmana na Euro!

 Dragan-Stojkovic-Piksi-pred-Irsku-o-svojim-golovima Izvor: MN PRESS

Srbija u dobrom raspoloženju dočekuje meč sa Republikom Irskom u utorak od 20.45, naokon što je srpski tim savladao Luksemburg 4:1 u prethodnom meču, a prije toga lako savladao Katar 4:0.

Sada se tim Srbije seli u Dablin, na mjesto gdje je reprezentacija posljednji put gostovala 1999. godine kada je Irska bila bolja 2:1. Tada je novi pomoćnik u stručnom štabu selektora Stojkovića Ljubinko Drulović igrao, a sadašnji selektor je kao kapiten morao da propusti taj meč.

"Sjećam se toga, doputovao sam sa ekipom u Dablin i na posljednjem treningu povrijedim leđa u doskoku. Ljekarska ekipa je učinila sve da me osposobi za utakmicu, ali bol je bio jači. Čak je bilo pitanje hoću li nastupiti u naredna dva meča protiv Makedonije koji su nam bili ključni za plasman na Evropsko prvenstvo", prisjetio se Stojković.

Dragan Stojković protiv Makedonije
Izvor: youtube/sekurarattu

Na tom meču SR Jugoslavija je bez Stojkovića na terenu poražena, a čim se oporavio, pokazao je kakav je majstor. U mečevima sa Makedonijom je dominirao i postigao jedan sjajan gol.

"Dao sam jedan gol koji je mnogo podsjetio na onaj protiv Španije u Veroni, kada sam zalomio igrača i zatresao mrežu. Kod drugog gola, lijepo sam primio loptu u šesnaestercu Makedonije i zakucao pod prečku. Te dvije pobjede su nam omogućile da u Zagrebu sa neriješenim rezultatom ostanemo na prvom mjestu u grupi. Sjećam se da su uoči posljednjeg kola, čak i Irci bili u igri za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali nisu uspjeli da pobijede Makedoniju u Skoplju", prisjetio se selektor Stojković pred meč sa Ircima.

Sada Irci dočekuju Srbiju bez mnogo šanse za odlazak u Katar, pošto u prva četiri meča imaju samo bod u duelu sa Azerbejdžanom u prošlom meču. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC