• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbacili Zvezdu i Dinamo, pa zablistali u Ligi šampiona! Kristijano za Šerifov debi iz snova, Dortmund prijeti svima!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Šerif pobijedio Šahtjor, a Dortmund Bešiktaš!

 liga šampiona pobjede šerifa i borusije dortmund  Izvor: Profimedia

Odličan početak drugog dana Lige šampiona. Odigrane su prve dvije utakmice i dva tima su slavila.

Šerif, koji je eliminisao Crvenu zvezdu i zagrebački Dinamo je slavio na debiju u eliti protiv Šahtjora. U isto vrijeme je Dortmund zapretio svima koji su ih otpisali pobjedom protiv Bešiktaša.

Možda će vas zanimati

 Poslije velikih pobjeda protiv srpskih crveno-bijelih i hrvatskih "modrih" su igrači Šerifa pokazali da nisu slučajno stigli do najjačeg evropskog takmičenja pošto su pobijedii Šahtjor - 2:0.

Krenulo je idealno za domaći tim. U 16. minutu je Kristijano centrirao, a Adama Traore šutirao iz prve i sjajnim volejem donio prednost. Napadao je tim iz Donjecka, tražio izjednačenje po svaku cijenu.

Imali su posjed lopte, pokušavali su, nisu uspjeli, a onda je stigla kazna. Momo Jansan je u 55. minutu zamijenio povrijeđenog Dimitrosa Kovolosa, a onda je sedam minuta kasnije duplirao prednost i ujedno postavio konačan rezultat.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U Istanbulu je Dortmund savladao Bešiktaš - 1:2. Krenuo je domaći tim, na krilima bučne publike, odlično. Mogao je Miči Batšuaji da im donese prednost na samom startu, nije iskoristio zicer. Nastavili su se napadi, da bi onda stigla ekspresna kazna.

U 20. minutu je supertalentovani Džad Belingem poslao loptu kroz noge golmana za vođstvo gostiju. Napadi "milionera" su se redali, ali je nedostajala realizacija. Onda je u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena Erling Holand pokazao zašto je vrhunski golgeter. Iskoristio je dodavanje Belingema i rutinski poslao loptu u mrežu.

Zicere su gosti promašivali i u drugom dijelu i pravo je čudo da nisu dali bar pet pogodaka. Mogao je Batšuaji surovo da ih kazni, ali nije uspio u tome. Dortmundovi ziceri su se redali, pogodili su i prečku, da bi Montero u četvrtom minutu nade smanjio zaostatak i vratio nadu. Međutim, nije bilo vremena za nešto više od toga.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC