• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija može u Albaniju, BiH ili Crnu Goru! Sprema se spektakl - put na EURO vodi kroz region!

Nacionalni tim ima obaveze u kvalifikacijama za Katar, ali bliži se i još jedno izdanje Lige Nacija.

 žrbije lige nacija potencijalni dueli srbija bih albanija crna gora Izvor: MN PRESS

Tokom premijernog izdanja Lige Nacija Srbija je osvojila svoju grupu i preselila se u diviziju B, a u drugoj sezoni takmičenja uspjela je da obezbijedi opstanak u tom takmičenju. U trećoj sezoni, Srbija će igrati u drugom rangu takmičenja, a protivnici bi mogli da budu i neki veoma zanimljivi timovi.

Iako će žrijeb za Ligu Nacija 2022/23 biti održan tek 16. decembra 2021. godine, a prvi mečevi odigrani početkom juna 2022. godine, potencijalne rivale saznali smo kada je UEFA napravila šešire.

Tako će nosioci grupa biti timovi koji su ispali iz elitne divizije, autsajderi oni koji su došli iz C ranga, a Srbija će biti negdje između, kao starosjedilac u ovom takmičenju. U istom društvu su Rumunija, Izrael i Irska, ekipe koje su u prethodnom ciklusu imale slične rezultate kao srpski nacionalni tim. Sa tim ekipama neće moći da igra, ali...

Među potencijalnim protivnicima za naredno ljeto nalaze se tri države iz okruženja. Iz elitnog ranga ispala je Bosna i Hercegovina, dok su se iz trećeg nivoa takmičenja u viši preselile Crna Gora i Albanija. Pored njih, zanimljivi bi bili okršaji sa Rusijom, koju je Srbija ubjedljivo pobijedila u prethodnom izdanju, Škotskom koja je spriječlila "orlove" da odu na Evropsko prvenstvo ili možda Slovenijom, protiv koje je odigrala neke legendarne mečeve.

Izvor: MN PRESS

Podsjećamo, Srbija je tek u posljednjem kolu ubjedljivom pobjedom nad Rusijom (5:0) i trijumfom Mađara protiv Turaka (2:0) obezbijedila opstanak u diviziji B. U prvih pet kola reprezentacija Srbije nije ostvarila nijednu pobjedu, a samo tri boda pred posljednju rundu delovala je gotovo otpisano.

U niži rang na kraju se preselila Turska, pa se tako srpski nacionalni tim neće takmiči protiv nekih nefudbalskih reprezentacija poput Litvanije, Gruzije, Farskih Ostrva ili Gibraltara.

ŠEŠIRI ZA B DIVIZIJU LIGE NACIJA:

A - Ukrajina, Švedska, BOSNA I HERCEGOVINA, Island

B - Finska, Norveška, Škotska, Rusija

C - Izrael, Rumunija, SRBIJA, Irska

D - Slovenija, Grna Gora, Albanija, Jermenija

Grupna faza trećeg izdanja Lige Nacija igraće se između 2. juna i 27. septembra 2022. godine, kao uvod u Mundijal u Kataru. Po prvi put svetsko prvenstvo biće održano u zimskom periodu, a nakon njega će na programu biti plej-of UEFA Lige Nacija.

Ovo takmičenje imaće ulogu i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, pošto će ponovo kroz igranje u njemu četiri tima izboriti mJesto na kontinentalnoj smotri. Prethodni put  je Srbiju na posljednjem stepeniku zaustavila Škotska, koja je na stadionu Rajko Mitić bolje izvodila penale.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC