• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz UEFA! Ne mogu da kazne klubove zbog Superlige: Barsa, Real i Juve slave odluku - ovo će promijeniti sve! 

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najnovije informacije koje se tiču pokušaja osnivanja Superlige Evrope jasno poručuju - UEFA je ostala nemoćna...

 UEFA-ne-kaznjava-klubove-koji-su-hteli-Superligu-Evrope Izvor: Profimedia

Superliga Evrope je možda tokom proljeća propala za samo 48 sati, ali posljednje vijesti koje stižu iz UEFA jasno poručuju - niko neće biti kažnjen, niko ni za šta neće morati da odgovara.

Dakle, pobuna 12 bogatih evropskih klubova potpuno je bila bezopasna po sve klubove, pošto je UEFA bila prinuđena u ponedjeljak uveče da odustane od pokušaja da zabrani Barseloni, Real Madridu i Juventusu igranje u Ligi šampiona.

Kako prenose Asošiejted Pres i druge agencije, naredba španskog suda u junu dovela je do toga da je UEFA prvo zaustavila disciplinski postupak protiv klubova koji su odbili da se odreknu projekta koji je propao u aprilu. U ovom slučaju, to su tri gorepomenuta velikana.

Sada je čitav disciplinski postupak i zvanično poništen.

"U vezi sa potencijalnim kršenjem pravnog okvira UEFA u vezi sa takozvanom Superligom Evrope, žalbeno tijelo UEFA proglasilo je postupak ništavnim, kao da postupak nikad nije bio otvoren."

Ovo je očigledno novi poraz za UEFA, koja je željela da "pokaže silu" klubovima koji nisu željeli da javno odustanu od ideje Superlige Evrope. Ali ni to nije kraj priče.

Kada su šest engleskih klubova uz Milan, Inter i Atletiko Madrid zvanično odustali od Superlige Evrope, oni su se obavezali da će dati 5% od svojih UEFA nagrada iz ove sezone dati za razvoj fudbala na nivou mlađih kategorija, uz još ukupno 15.000.000 evra, kao znak dobre volje.

Ipak, zbog ove odluke do toga neće doći, pa će praktično svih 12 klubova proći potpuno nekažnjeno za pokušaj osnivanja Superlige Evrope. Možda za koju godinu klubovi ponovo shvate da pokušajem osnivanja Superlige nemaju šta da izgube, a mogu mnogo (novca) da dobiju...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC