• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 godina od Zvezdine noćne more - četvorka još igra za Ludogorec: "Dželata" nema, ali tu je zamalo tragičar!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Koliko se Ludogorec promijenio za pet godina? Mnogo, ali njih četvorica su i dalje tu, a trojica čekaju Crvenu zvezdu.

 Ludogorec-ima-cetiri-fudbalera-koji-su-vec-pobedili-Zvezdu Izvor: MN PRESS

Prošle je više od pet godina od kako je na stadionu Rajko Mitić ekipa bugarskog Ludogoreca nanijela Crvenoj zvezdi jedan od najbolnijih poraza u novijoj klupskoj istoriji. Možda o tome ne govori rezultat, ali pitajte bilo koga ko je pred početak tog meča, uz impresivnu koreografiju na stadionu, slušao ''Pukni zoro''...

''Vječiti šampion'' Bugarske prošao je u posljednje kolo kvalifikacija za Ligu šampiona nakon pobjede u produžecima. U Razgradu je bilo 2:2, u Beogradu isto toliko, ali je fantastični Brazilac Vanderson, sa dva gola u posljednjih pola sata, odlučio pobjednika revanša uz muk na "Marakani". Vandersona sutra neće biti u Razgradu zbog povrede ligamenata, ali Zvezda poznaje neke svoje protivnike.

Često se Ludogorec predstavlja kao tim koji ima kontinuitet, kako u rezultatima tako i u stažu igrača koji nose njegov dres. U trenutnoj ekipi bugarskog tima nalaze se četvorica fudbalera koji su, na neki način, bili akteri dvomeča protiv crveno-bijelih u ljeto 2016. godine.

Da li su i sada prijetnja Crvenoj zvezdi i na koga Stanković mora da obrati pažnju?

GEORGI TERZIJEV (29)

Uloga bugarskog štopera nije se mnogo promijenila kroz godine. Tada je bio opcija sa klupe u ekipi Ludogoreca, a takva je situacija i danas. Iako ove sezone Ludogorec češće igra u formaciji sa trojicom centralnih defanzivaca, Terzijev nije uspio da se nametne kao jedna od opcija.

Na međunarodnoj sceni ove sezone nema ni minut, pa bi bilo iznenađenje da ga vidimo u startnoj postavi u četvrtak.

Povremeni reprezentativac Bugarske nije igrao tokom dvomeča protiv Crvene zvezde, ali je i tada bio u klubu.

SISINJO (32)

Ni brazilski desni bek nije igrao protiv crveno-bijelih 2015. godine, ali danas je jedan od važnijih igrača u timu. Iskusni defanzivac ''troši'' sada već sedmu godinu u klubu i fantastično se uklopio u sistem u kom može da bude i desni bek, ali da se nađe i u ofanzivnijoj ulozi.

U međuvremenu je postao i reprezentativac Bugarske, za koju ima sedam odigranih mečeva, a sada se već može pričati o njegovom kultnom statusu u Ludogorecu. Sa ovim timom osvojio je već šest šampionskih titula.

IGOR PLASTUN (31)

Izvor: MN PRESS

Za razliku od dvojice fudbalera koji nisu igrali, Ukrajinac je bio na terenu prije više od pet godina.

Beogradski meč vjerovatno pamti i po dva žuta kartona koja je sakupio u roku od tri minuta, pa je u finišu prvog dijela igre ostavio saigrače na cjedilu. Ubrzo je Gelor Kanga poravnao broj fudbalera na terenu, ali to ne mijenja utisak da je Plastun bio veoma loš u Beogradu.

Ukrajinski štoper je i jedini igrač sa ovog spiska koji je u međuvremenu napuštao klub. On je tri godine bio u Gentu, ali se vratio u ekipu koja mu je obilježila karijeru.

Sada je ponovo standardan prvotimac, a ove sezone često nosi i kapitensku traku.

VANDERSON (33)

Izvor: MN PRESS

Čovjek koji je utišao Beograd te avgustovske noći sigurno neće biti na terenu. Kao što smo rekli, zbog teške povrede pauzira i propušta utakmice Ludogoreca, a njegov povratak na teren očekuje se tek narednog proljeća.

U Beogradu je tri puta tresao mrežu Damira Kahrimana, prvo za prednost (2:1) bugarske ekipe, a zatim i za pobjedu u produžecima, kod trećeg i četvrtog gola Ludogoreca.

Kao i zemljak Sisinjo u međuvremenu je postao reprezentativac Bugarske, ali i kapiten Ludogoreca. Da nije povrijeđen, bio bi jedan od glavnih aduta tima iz Razgrada u meču drugog kola grupne faze Lige Evrope.

Tešku povredu doživio je u prvenstvu protiv Pirina, kada je ušao na poluvremenu, a nakon samo osam minuta igre morao da napusti teren.

OSTATAK TIMA

Izvor: MN PRESS

Ludogorec je te 2016. godine važio za izuzetno iskusan i dobro uigran tim. Zato ne čudi što su brojni fudbaleri iz tog sastava sada već u fudbalskoj penziji. Takva je situacija sa golmanom Vladislavom Stojanovim, rumunskim štoperom Kozminom Mocijem ili Brazilcem Marselinjom koji zvanično nije penzioner, ali u 38. godini nema klub.

Blizu kraja igračke karijere su desni bek Jordan Minev koji igra u drugoj ligi i legendarni kapiten Svetoslav Djakov koji nastupa za Pirin.

Protiv Crvene zvezde u Beogradu sa klupe je ušao i Hoze Luis Palomino koji je danas član Atalante, na tim mečevima su crveno-bijeli primijetili Džordana Kafua koji je kasnije stigao u srpski klub, a Milan Borjan je bio rezervni golman bugarskog tima u oba susreta!

U međuvremenu je postao kapiten Zvezde, sa kojom je osvojio četiri uzastopne šampionske titule i ostvario brojne uspjehe u Evropi, međutim zbog korona virusa će meč gledati od kuće.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC