• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Zvezdinoj grupi - Ludogorec u velikom problemu: Otputovali u Dansku bez najbitnijeg čovjeka!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Moraju da se snalaze, pa će bivši vezni fudbaler tima iz Razgrada obavljati ulogu trenera na ovom meču.

 trener ludogoreca pozitivan na korona virus Izvor: Profimedia

Grupna faza Lige Evrope još nije počela za Mitlijand i Ludogorec, Zvezdine rivale u ovom takmičenju, a već imamo vijest koja bi mogla da utiče na taj meč. Odmah na startu takmičenja, bugarski tim će biti u problemu.

Višegodišnji šampion Bugarske je put Danske krenuo bez svog trenera Valdasa Dambrauskasa (44), Litvanca koji od januara ove godine predvodi tim iz Razgrada.

Možda će vas zanimati

Mladi stručnjak dobio je pozitivan test na korona virus i zbog toga nije bio u mogućnosti da otputuje na sjever Evrope, gdje će njegov tim otvoriti grupnu fazu. To bi mogao da bude i jedan od ključnih mečeva za bugarsku ekipu u grupnoj fazi ove sezone.

Ukoliko bi uspjeli da osvoje barem bod, imali bi veoma lijepu priliku da završe na nekom od prva dva mjesta... Ali, biće mnogo teže bez trenera.

Izvor: Profimedia

Umjesto Valdasa, na klupi Ludogoreca sjediće Stanislav Genčev, nekadašnji centralni vezni fudbaler tima iz Razgrada, a kasnije u nekoliko navrata pomoćni trener ili prelazno rješenje na klupi najboljeg bugarskog kluba. Ipak, to nije baš isto kao kada je Dambrauskas tu!

Litvanac je uspio da trgne Ludogorec, pa je tako bugarski predstavnik ovog ljeta u kvalifikacijama izbacio favorizovani Olimpijakos. Ipak, ispali su od Moldea u kom je blistao sjajni Veljko Birmančević, pa je Liga Evrope stigla kao utješna nagrada.

Valdas Dambrauskis studirao je u Londonu, gdje je počeo trenersku karijeru, ali se brzo vratio u Litvaniju. Predvodio je Panevežis i Žalgiris, kasnije radio u RFS Rigi, a ljubitelji fudbala sa Balkana znaju ga i po poslu u Hrvatskoj. Između februara 2020. godine i prelaska u Ludogorec vodio je Goricu. 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC