• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević je tata, Stankoviću svaka čast! Đani analizira "vječite" za MONDO: Zvezdin biser će biti bolji od Grujića!

Autor Dragan Šutvić

Saša Ćurčić o vječitom derbiju, trenerima Stanojeviću i Stankoviću, jednom igraču crveno-bijelih kome predviđa blistavu budućnost...

 mondo intervju saša ćurčić drugi dio Izvor: MN Press/MONDO

Prošao je kroz mnogo toga, kako u svijetu fudbala, tako i u životu, baš zbog svega toga je jedan od idealnih sagovornika.

Saša Ćurčić je u prvom dijelu intervjua za MONDO otkrio da će postati trener, a u nastavku je pričao o drugim temama.

Možda će vas zanimati

Jedan od njih bio je srpski fudbal. Partizan, Crvena zvezda, treneri, derbi i sve što je uspio da primijeti.

"Moram da priznam da ovaj posljednji derbi nisam stigao da pogledam, pa ne mogu mnogo o tom meču da pričam. Čuo sam da je bio jedan od boljih i drago mi je zbog toga", počeo je Ðani razgovor za MONDO.

U svom stilu opisuje najveći meč srpskog fudbala, posebno iz perioda kada je imao priliku da u dresu crno-bijelih igra protiv crveno-bijelih.

"U derbiju moraš da imaš karakter pobjednika, onu dole stvar i hrabrost. Bez toga ništa. Tu je veoma važan i bioritam. Ako ustaneš ujutru, a nisi psihološki spreman, nisi spavao dobro, razmišljao si cijelu noć o derbiju, onda to nije dobro."

Odmah je naveo i neke primjere.

"Recimo, Partizan ima pet u dobrom bioritmu, Zvezda sedam. Nama se dešavalo da ulazimo u derbi kao veliki favoriti i onda nas unište, jer mi izgorimo. To su te velike utakmice, moraš da budeš smiren, da ne razmišljaš o tome."

Na pitanje da li tako utakmici pristupaju i stranci se samo nasmijao:

"Naravno da ne. Oni misle samo o tome da li je profaktura prošla i da li je stigla poruka da je plata legla."

Spomenuo je i Sejdubu Sumu i podržao odluku o raskidu saradnje sa njim.

"Suma možda jeste dobar igrac, ali nije dobar za svlačionicu. Šta će mi takav, ako ruši atmosferu, ne javlja se, čuo sam razne priče o njemu."

STANOJEVIĆ I STANKOVIĆ

Izvor: MN PRESS

Vratio se zatim na temu duela dva najveća srpska kluba.

"Gledao sam neke prethodne derbije i liči mi ponekad kao da je neki rvački meč, sa mnogo grljenja. Ne oslobađaju se lopte, taktizira se previše. Ne znam zašto se ne igra otvoreno. To je nešto najbolje što Srbija ima, treba da bude spektakl i goleada. U derbiju, šta god da isplaniraš, to nikada ne ide po planu."

Pohvalio je stratega Partizana Aleksandra Stanojevića za način na koji vodi tim.

"Derbi je živa slika, moraš da komanduješ. Tu je Sale Stanojević tata, stalno diriguje, ne sjeda na klupu. Ne radim to ni ja, moraš da budeš stalno tu, da vodiš ekipu i postavljaš sve."

Pun je pohvala i na račun šefa struke crveno-bijelih Dejana Stankovića.

"Nekada treba odati priznanje nekome. Treba biti hrabar i preuzeti Zvezdu kao prvi klub u samostalnoj trenerskoj karijeri. To je učinio i Slaviša Jokanović sa Partizanom. Ima onih koji mogu da budu treneri odmah. Kao što imate neke igrače koji ne moraju da idu na kaljenje, vec mogu direktno u prvi tim. Pojedinci su rođeni za velike klubove."

STANIĆ ĆE BITI BOLJI OD GRUJIĆA!

Izvor: MN PRESS

Iznio je Ćurčić i jedno veoma hrabro predvidanje. Vjeruje da će Petar Stanić, momak koji je na derbiju ostao upamćen po "pirueti" postati bolji igrač od Marka Grujića.

"Mali Stanić ima veći potencijal od Grujića i biže bolji igrac. Znam šta sam rekao i stojim iza toga. Možda zvuči čudno, ali je tako. Vidčećete i sami."

Stanić je ove sezone odigrao tri meca u Superligi za Zvezdu, igrao je i u derbiju, ušao je u igru i na meču sa Ludogorecom, pozvan je i u mladu reprezentaciju Srbije. A, na kraju razgovora je Ćurčić zbog svega toga naglasio skauting kao veoma važan faktor u fudbalu.

"Imate brdo primjera o tome koliko su skauti važni. Pa gdje je Lester našao Ngoloa Kantea i Rijada Mareza kad su osvojili Premijer ligu? Kantea su vjerovatno vidjeli u nekom predgrađu Pariza, a Mareza tamo na nekoj plaži u Tulonu. To je skanting, u tome je ovdje briljirao legendarni Dušan Trbojević. Trba je znao da ih nađe, a ne kao danas što misle da će da ih nađu dok bockaju ćevape na Zlatiboru. To je posao u kom moraš da pređeš hiljade i hiljade kilometara i da gledaš sve", zaključuje Ćurčić.

U trećem, ujedno i posljednjem dijelu intervjua sa Ðanijem ćete moći da pročitate i analizu reprezentacije Srbije, selektora Piksija i neke zanimljive detalje o Murinju i Klopu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC