• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi teniser iz Doboja na završnom Mastersu za najbolje igrače Evrope do 16 godina!

Autor Dragan Šutvić

Veliki uspjeh ostvario je Dobojlija Marko Maksimović

 tennis-ball- Izvor: Envato

Teniser Marko Maksimović iz Doboja plasirao se na završni masters turnir osam najboljih igrača u Evropi u konkurenciji do 16 godina, koji će od 11. do 13. oktobra biti održan u Monte Karlu.

Maksimović je član Teniskog kluba Doboj i plasmanom na završni masters ostvario je istorijski rezultat za svoj klub, grad Doboj, Republiku Srpsku i BiH, izjavio je njegov trener Denis Spahić.

Možda će vas zanimati

Spahić je rekao Srni da je rezultat Maksimovića značajniji s obzirom da je napunio 15 godina, a već se plasirao među osam najboljih u konkurenciji 2.865 tenisera do 16 godina iz cijele Evrope.

"Marku je ovo tek ulazna godina za masters s obzirom da ima pravo da se još jednu godinu takmiči na tom nivou. Cilj nam je da ga i osvoji", istakao je Spahić.

Naveo je da je plasman na masters fantastična stvar s obzirom da je tenis skup sport, a Maksimović iza sebe nema institucionalnu podršku kao njegovi vršnjaci iz drugih zemalja.

"Nažalost, sav finansijski teret pao je na roditelje. U budućnosti, ako Marko želi da napravi zanačajni iskorak u profesionalnom tenisu, to svakako neće moći bez podrške institucija", ukazao je Spahić.

Prema njegovim riječima, Maksimović je već 10 godina u svijetu tenisa, a njegov talenat je odmah prepoznao.

"Tokom prvih grupnih razgovora sa djecom Marko je izjavio da ga škola ne zanima jer želi biti teniser. Mi smo se tada svi smijali, ali vrijeme pokazuje da njegova priča nije bez osnova", naveo je Spahić.

Dodao je da se Maksimović treninzima i tenisu posvetio "101" odsto, a da mu igru karakteriše percepcija i predviđanje gdje će protivnik poslati loptu.

Iza Marka Maksimovića je uspješna sezona, osvojio je važnije turnire evropskog ranga bez gotovo izgubljenog seta.

Spahić kaže da je dobro što je Tenski klub Doboj uspio da okupi dobar tim mladih igrača juniora, od kojih su nek došli iz Italije i Njemačke.

Kaže da je klub uspio da zadrži perspektivne igrače poput Maksimovića, Lane Petković koja iz BiH ima najbolji renking na evropskoj listi, Sare Tripić koja je prva u BiH uzrasta do 10 godina, Filipa Jevtića, Nikoline Kovaćević i drugih, sve u cilju da u potrazi za sparing igračima ne napuštaju ovaj grad.

Prema njegovim riječima, Maksimoviću, da bi održao trenutni pobjednički nivo igre, na godišnjem nivou treba oko 60.000 KM.

"Oprema je najmanji problem. Reket se uzme jednom i može trajati duže. Skuplja stavka su žice koje brzo pucaju u skladu sa intenzitetom treninga, potrebne su i nove loptice. Najveći problem su putovanja na turnire, a igrača treba pratiti trener kako bi pratio njegov napredak, što dodatno košta", naglasio je Spahić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC