• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Malezijac (16) igra u Zvezdi, a to niste znali: Omar bio u Sitiju, svira klavir i tečno govori srpski! (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Upoznajte malezijskog fudbalera Omara Azlana koji trenutno igra u mlađim kategorijama Crvene zvezde.

 Malezijac (16) igra u Zvezdi, a to niste znali: Omar bio u Sitiju, svira klavir i tečno govori srpski! (VIDEO) Izvor: Instagram/omarazlan19/Screenshot

Crvena zvezda u mlađim kategorijama ima mnoštvo talentovanih fudbalera, pa se tako trenutno najviše priča o Marku Lazetiću za koga se raspituje Milan, i Aleksandru Kahviću o kome je nedavno pisao i "Gardijan", a interesantno je da je njihov "klasić" i jedan Malezijac.

Otkud u Zvezdi fudbaler iz Malezije, pa još tako mlad? Iza toga je zanimljiva priča...

Prošlog ljeta je jedan od najtalentovanijih igrača ove azijske zemlje Omar Rajan Kama Azlan stigao je na dvonedjeljnu probu u kadetski tim, a ubrzo je potpisao i ugovor. Ostavio je odličan utisak na trenere, a sudeći po snimcima sa mečeva - igra sve bolje i bolje.

Fudbaler koji je bio u mlađim kategorijama Mančester sitija punih šest godina je u Srbiju stigao u ljeto 2019, sa ocem koji je tražio poslovne prilike u Srbiji, a godinu dana kasnije je dobio šansu u Zvezdi.

Čak se i ambasada Malezije u Srbiji, čiji je prvi čovjek do skoro bio ujak fudbalera, pohvalila na zvaničnom sajtu da je Omar postao prvi Malezijac u omladinskom timu najuspješnijeg srpskog kluba.

"Uz pomoć Ambasade, Omar je počeo da trenira u prestižnoj beogradskoj Crvenoj zvezdi u nastojanju da postane profesionalni fudbaler. Trenutno očekuje završetak procesa registracije kao igrač Crvene zvezde od strane FIFA", naveli su oni u saopštenju iz prošle godine.

Vezni fudbaler rođen 2004. godine nema pravo do punoljetstva da igra za prvi tim, ali čini se da uživa u Beogradu i da u Zvezdi pomno prate njegov razvoj, dok se i njemu toliko dopala zemlja da je već dobro savladao srpski jezik.

Omar je odličan učenik, hobi mu je plivanje, a zanimljivo je da svira i klavir, čime se pohvalio i na Instagramu svojim pratiocima. Tu su naravno i fudbalski potezi koji ne manjkaju na mečevima, pošto Azlan posebno dobro kontroliše meč dubinskim loptama iz veznog reda, razigravajući svoje saigrače u Zvezdi.

"Većina njegovih saigrača igra za reprezentaciju Srbije. Dakle, njegovo mjesto nije sigurno. Brojni igrači iz regiona žele da postanu dio tog tima. On mora ozbiljno da radi, posebno što je jedini igrač iz Azije i musliman u timu", ispričao je njegov otac prošle godine u intervjuu za malezijske medije koji se pomno interesuju za njegov razvoj, pošto ova zemlja još nije lansirala veliku fudbalsku zvijezdu.

Podsjetimo da je Zvezda prije nekoliko mjeseci otvorila i Fudbalsku akademiju u Maleziji, a da u njenim mlađim kategorijama igra još nekoliko igrača koji su stigli iz inostranstva, što će reći da šire svoju bazu.

Dobro je poznato da se Ričard Odada igrajući za mlađe kategorije prvo "probio" do Grafičara, potom i do prvog tima Zvezde, mada je brzo pozajmljen u Metalac, dok se šansi nada i mladi Ibrahim Mustafa koji je pravo otkrovenje ove sezone u Prvoj ligi Srbije.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC