• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA disciplinci imaju pune ruke posla: Pokrenuta istraga zbog incidenata u Londonu i Tirani!

Autor Dragan Šutvić

Mađarski navijači su se na "Vembliju" sukobili sa policijom, dok su albanski gađali fudbalere Poljske nakon pogotka gostiju za 0:1.

 fifa istraga mađarski i albanski navijači  Izvor: Profimedia

FIFA je danas pokrenula disciplinsku istragu zbog navijačkih nereda na dvije kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru odigrane u utorak.

Možda će vas zanimati

Mađarski navijači sukobili su se s policijom na stadionu Vembli na utakmici između Engleske i Mađarske, nakon što su htjeli da uhapse navijača koji je rasistički uvrijedio redara.

Podsjetimo, mjesec dana ranije mađarski navijači bili su akteri još jednog incidenta, kada su rasistički vrijeđali engleske fudbalere na domaćem terenu.

U drugom meču, onom između Albanije i Poljske, došlo je do nereda nakon pogotka koji je postigao Karol Sviderski u 77. minuti.

Navijači domaćeg tima su nakon ovog pogotka počeli da bacaju predmete na teren, pa je francuski sudija Kleman Turpan prekinuo meč na više od 15 minuta.

"Nakon što je pregledala snimke i analizirala događaje, FIFA je pokrenula disciplinski postupak zbog incidenata u Londonu i Tirani", navedeno je u saopštenju za javnost.

"Još jednom, FIFA oštro osuđuje takve incidente i naglašava nultu toleranciju prema nasilju i svim oblicima diskriminacije."

U julu je FIFA kaznila mađarski fudbaski savez sa dvije utakmice pred praznim tribinama zbog neprimjerenog ponašanja navijača na utakmicama Evropskog prvenstva u Budimpešti i Minhenu.

(mondo.ba/agencije)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC