• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop je ljut zbog Njukasla - nećete Superligu, ali hoćete super-tim?!

Autor Mladen Šolak

Jirgen Klop bez previše ustezanja govorio o tome šta mu smeta u kupovini Njukasla.

 Klop je ljut zbog Njukasla - nećete Superligu, ali hoćete super-tim?! Izvor: MN PRESS

Prodaja Njukasla i dolazak saudijskih milijarderana čelo kluba jedna je od najvećih tema u fudbalu čitavog mjeseca, pa i godine.

Svoj stav o tom poslu otvoreno je rekao i menadžer Liverpula, Jirgen Klop. Prema njegovom mišljenju, trenutno pretposljednja ekipa na tabeli Premijer lige dobio je šansu da napravi super-tim.

"Šta će to značiti za fudbal? Prije nekoliko mjeseci, imali smo ogroman problem s tim što je 12 klubova pokušalo da napravi Superligu. To se nije dogodilo, ali ovo sada je stvaranje 'super-tima', ako želite tako da gledate", rekao je Nijemac.

Možda će vas zanimati

"Superliga se nije dogodila, ali ovo je prilično slično. Imaće praktično garantovano mjesto u Ligi šampiona i dominantnu ulogu u fudbalu u narednih 20-30 godina. Za nekoliko godina, ne sada. Tu je i Finansijski fer-plej i ako pogledamo kako se on koristi, pitanje je da li i dalje postoji ili ne", dodao je Klop.

Menadžer Liverpula rekao je da je svestan činjenice da će navijači Njukasla uživati, ali ovo samo znači da nastaje nova super-sila u tom gradu.

"Novac ne može sve da vam kupi, ali vremenom će imati dovoljno novca da naprave nekoliko pogrešnih odluka, a onda da naprave prave odluke i onda će biti tamo gdje žele da budu. To je treći koji je u vlasništvu države", rekao je Klop, aludirajući i na vlasničku strukturu Mančester sitija i Pari Sen Žermena.

"Nisam siguran još koliko zemalja postoji sa takvom finansijskom i interesom da urade tako nešto... Svi znamo da tu postoje i očigledne brige oko zaštite ljudskih prava. Mislim da svi imamo isto mišljenje o ovome", završio je Nijemac, mada je utisak da je mogao još dosta stvari da kaže o ovoj temi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC