• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio golman, davao golove za Jugoslaviju: Zbog Dragana Pantelića su "plavi" kao prvi otišli na Svjetsko prvenstvo!

Autor Dragan Šutvić

Uz pomoć njegovog pogotka, Jugoslavija je bila prva u svojoj kvalifikacionoj grupi.

 golman pantelić davao golove  Izvor: MN PRESS

Tužna vijest odjeknula je Srbijom - legendarni golman Dragan Pantelić preminuo je u 70. godini od posljedica korona virusa.

Proslavljeni čuvar mreže Jugoslavije i Radničkog umro je u srijedu ujutro u Nišu, a tokom igračke karijere bio je poznat i kao strijelac brojnih golova.

Pantelić je preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, a mnogi dobro pamte golove ovog proslavljenog golmana.

U svojoj bogatoj karijeri ih je postigao čak 29, jedan od njih sa 80 metara, a dva pogotka je zabilježio i za reprezentaciju Jugoslavije - i to u istim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo!

Pantelić je za Jugoslaviju debitovao 19879. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Španije (pobjeda 1:0), ali u narednom kvalifikacionom ciklusu je pokazao i da odlično izvodi jedanaesterce.

Tako je prvo na meču protiv Danske u Ljubljani u petom minutu skrivio jedanaesterac za vođstvo gostiju, da bi tek nešto više od 10 minuta kasnije on bio taj koji je izjednačio.

Zlatko Vujović je bio fauliran, a golman "plavih" je preuzeo odgovornost i hladnokrvno zatresao mrežu Ovista. Taj meč je na kraju Jugoslavija i pobijedila 2:1 golom Zorana Vujovića. Uz pomoć tog pogotka, na kraju, Jugoslavija je okončala grupnu fazu na prvom mjestu ispred Italije.

Ali nije se tu Pantelićev golgeterski učinak okončao. On je bio strijelac i u pobjedi Jugoslavije 5:1 protiv Grčke, ovoga puta na "Poljudu" u Splitu.

Rezultat je već bio 2:0 poslije golova Šljiva i Halilhodžića, da bi u finišu prvog poluvremenu Pantelić iz penala povisio na 3:0. Do kraja meča se u strijelce dva puta upisao i Zlatko Vujović.

U tim kvalifikacijama, više golova za Jugoslaviju postigli su samo Zlatko Vujović i Halilhodžić, a Dragan Pantelić je bio čuvar mreže Jugoslavije i na Svjetskom prvenstvu u Španiji 1982. godine - na tri meča protiv Sjeverne Irske (0:0), domaćina Španije (1:2) i Hondurasa (1:0).  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC