• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda bez četiri igrača u Danskoj - Stanković otkrio loše vijesti: Crveno-bijeli oslabljeni i protiv Mitjilanda!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Posljedice korona virusa osjećaju se u redovima srpskog šampiona.

 Crvena-zvezda-Mitjiland-uzivo-prenos-Dejan-Stankovic-izjava Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Srpski šampion putuje na meč Lige Evrope, a Dejan Stanković ponovo je na mukama kada je u pitanju sastavljanje tima. Nakon što u bugarskoj nije mogao da računa na Borjana, Dragovića, Degeneka i Kataija, ni u Danskoj neće moći da iskoristi četvoricu važnih fudbalera za svoj tim.

Kako je trener Zvezde otkrio na konferenciji pred meč, sa ekipom neće putovati Aleksandar Katai, Milan Pavkov, Rišairo Živković i Veljko Nikolić!

Tu nije kraj problemima za Zvezdu. Neki igrači se tek vraćaju nakon korona virusa, pa još nisu u punom trenažnom procesu.

''Bez Pavkova, bez Kataija, bez Živkovića, Dioni ima jedan trening i putuje sa ekipom. Momci koji budu izašli na teren imaju iskustva. Otvorili smo grupnu fazu na pravi način, a što se tiče prosjeka godina, daleko smo iskusniji tim od njih'', počeo je Stanković.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Što se tiče Aleksandra Kataija, crveno-bijeli ne žele ništa da rizikuju kada je u pitanju njegov povratak na teren!

''Znamo da je Katai imao koronu, a ne oporavljaju se svi na isti način. Pitanje je kad je igrač spreman za 100 odsto, za potpuni napor. Sale ne može da odgovori zahtjevima 100 posto, nije ništa strašno, ali mi ne želimo da reskiramo. Potreban mu je oporavak, kao što je Gajiću, Degeneku, Borjanu i Krstičiću bio potreban period da izađu iz korone. Katai će ostati u Beogradu, zajedno sa Živkovićem koji ima slične probleme sa brzim zamaranjem. Lagano ih uvodimo u trenažni proces. Katai, Pavkov, Živković i Veljko Nikolić ostaju u Beogradu, što su ozbiljni kadrovski problemi, ali se nećemo predavati'', kaže trener Zvezde.

Dobra vijest je da će Seku Sanogo nakon propuštenog duela u Lazarevcu biti na terenu protiv Mitjilanda.

''Sanogo je dobro, igraće sutra'', rekao je Dejan Stanković.

Ponovo će Crvena zvezda željeti da igra fudbal na svoj način, u svom ritmu i sa ciljem da iz Danske donese barem bod. Ali, Mitjiland je opasan tim.

''Gledaćemo da imamo kontrolu, ne znam koliko ćemo uspjeti. Pokušaćemo da nametnemo naš način, da smirimo njihove tranzicije. dosta smo radili na prekidima, oni su tu opasni. Svaki aut im je kao korner, ide na peterac i napadaju ga sa 5-6 igrača. Moramo biti koncentrisani, neobično izvode kornere'', otkrio je šef stručnog štaba crveno-bijelih.

Što se Zvezdinog tima tiče, i dalje postoje nedoumice.

''Korak po korak, ne treba trčati pred rudu. Ako bude prilike, Lazetić će dobiti šansu. On ima prirodni put, prati taj proces. Mirno treba da radi na sebi, postigao je debitantski gol, sad treba da popravlja detalje. Vidjećemo kako ćemo igrati napred. Znamo šta nam fali, ali treba da gledamo šta imamo, da izvučemo 1001% iz onoga što imamo. U jednom trenutku smo imali 15 igrača na treningu. Svi oni znaju šta treba da rade, sad ćemo da vidimo kako će to da izgleda'', kazao je nekadašnji kapiten crveno-bijelih.

Izvor: MN PRESS

Upitan za taktiku i da li će El Fardu Ben biti lažni napadač sutra, Stanković je odgovorio kontrapitanjem.

''Zašto kao lažna devetka?''

I Danci će imati problema, pošto dvojica igrača iz startne postave vjerovatno propuštaju meč, ali to ne zanima Dejana Stankovića.

''Nama je cilj da prezimimo u Evropi, za sada sve zavisi od nas. Ne zanimaju nas tuđi rezultati. Naš cilj je da se vratimo sa pozitivnim rezultatom iz Danske. Ipak, dosta je teško skautirati kad si spremao jedno, pa se dese promjene, moraš da spremaš nešto drugo. Ne znamo kako će oni igrati, da li je Brumado izašao zbog povrede'', rekao je Stanković.

Do sada nas je stručni štab Zvezde navikao da za mečeve u Evropi eksperimentiše, pa bismo mogli da vidimo nešto novo od crveno-bijelih i u taktičkom smislu.

''Pohvala je momcima ako kažemo da Zvezda nije ista, a da pravimo rezultat. To je dobro jer znači da momci koji dobijaju šansu imaju snagu i želju da brane ove boje. Nikad ne znamo kako će izgledati utakmica, ali mi želimo da se pitamo za njihov ishod, da ih prevagnemo na našu stranu kao u Bugarskoj.''

Za sada, trenera srpskog šampiona ne zanimaju ostali rezultati u njihovoj grupi!

''Dobro je što ne moram da pratim rezultate uživo, nadam se da će ostati tako i do kraja. Ako se situacija promijeni, pratiću'', zaključio je trener Zvezde.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC