• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I sad da obuje kopačke ne bi ga prošli - Vidić slavi 40. rođendan: "Terminatoru" se prvi javili Junajted i Rio!

Autor Nemanja Majstorović

Nemanja Vidić je bio nevjerovatan fudbaler, a utisak je da i danas obuje kopačke da bi impresionirao.

 Nemanja Vidić slavi 40. rođendan. Izvor: Profimedia

Legendarni srpski fudbaler Nemanja Vidić slavi danas 40. rođendan, a djeluje da kada bi i sada ponovo obuo kopačke i izašao na teren - niko ne bi mogao da ga obiđe, makar bez masnice i podliva!

Srpski "terminator" je punih pet godina u penziji pošto se od igranja fudbala oprostio nakon neuspješne epizode u Interu, ali ćemo ga zauvijek pamtiti po fantastičnim igrama u Mančester junajtedu i Crvenoj zvezdi, u čijem dresu se uvijek bespoštedno davao i zbog toga je bio heroj navijača.

Možda će vas zanimati

Rođeni Užičanin je u Zvezdu došao kao tinejdžer, a za prvi tim debitovao je 2000. godine kod Zorana Filipovića, a nije mu mnogo trebalo da se ustali u prvoj postavi i da ponese kapitensku traku.

Brzo je postao ljubimac navijača, posebno nakon gola u "vječitom" derbiju, a ovom izjavom je zauvek kupio Delije.

"Ne živim ja san nego svoje ambicije i ciljeve. San sam proživeo na 'Marakani'. Nisam kao klinac sanjao dres Mančestera ili Reala već dres Zvezde, kapitensku traku na ruci i gol Partizanu! I sve sam to ostvario. Jedino što nisam, a o čemu sam kao klinac maštao u Užicu, bilo je da poslije pogotka protiv crno-bijelih otrčim na sjevernu tribinu i - ne vratim se na teren. Ali, da ponovim, Zvezda je san, a Mančester je dokazivanje, profesionalizam", pričao je Vidić.

Vidić je iz Zvezde otišao 2004. u "bratski klub" Spartak iz Moskve, da bi nakon dvije i po sezone sletio na "Old Traford", ali nije sve idealno počelo po njega...

Trebalo mu je dosta vremena da se privikne na Premijer ligu, bio je čak i u sukobu sa velikim prijateljem Patrisom Evrom, ali je polako počeo da igra kod Aleksa Fergusona i više niko nije mogao da ga izbaci iz startne postave. Oformio je savršeni štoperski tandem sa Rijom Ferdinandom i punih osam sezona njih dvojica bili su neprelazni.

"Terminator" je dobio svoju pjesmu na "Teatru snova", a kao kapiten kluba osvojio je pet titula Premijer lige, jednu Ligu šampiona (2007/08), tri Liga kupa... Ukupno je odigrao 300 mečeva i postigao 21 gol, a dvaput je bio igrač godine u Engleskoj.

Koliko je bio omiljen u klubu najbolje govori i to što mu je Rio Ferdinand ranom zorom čestitao rođendan na društvenim mrežama, dok to naravno nije promaklo ni Mančester junajtedu. Bivši kapiten Srbije je omiljena ličnost među navijačima koji bi ga rado vidjeli ponovo u "poljuljanoj" odbrani koja je sinoć protiv Atalante lako primila dva gola, ali ih je na kraju spasao nevjerovatni Kristijano Ronaldo.


Vidić je nedavno primjećen na finalu Lige nacija kada su igrali Francuska i Španija, poznato je da je imao trenerske ambicije, dok je srpsku javnost zaintrigirao prošle godine kada je objavio otvoreno pismom u kome je napao čelnike FSS, međutim do danas nisu bili razjašnjeni njegovi motivi i da li je kandidat za novog prvog čovjeka srpskog fudbala.

Ostaje da vidimo šta je njegov dalji plan u karijeri...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC