• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Demonizacija Novaka Đokovića mora da prestane": Britanac stao u odbranu Srbina - Oni misle da je kreten, ali...

Autor Nemanja Majstorović

I dok u Australiji čak i političari vole da skupljaju političke poene na imenu Novaka Đokovića, iz Velike Britanije stiže drugačija i jasna poruka.

 Novak Đoković je demonizovan Britanski novinar ga brani Izvor: Profimedia

Kako se bliži početak kraj aktuelne i početak nove sezone, tako se sve više priča o Australijan openu, vakcinaciji obaveznoj za igrače, a samim tim i Novaku Đokoviću.

Prethodnih dana se pisalo i o mogućnosti da prvi grend slem sezone ne bude održan, a poslije brojnih napada iz Australije da najboljem teniseru svijeta neće dozvoliti da dođe da se takmiči ukoliko se ne vakciniše, iz Velike Britanije stiže odbrana Srbina.

Možda će vas zanimati

U kolumni novinara Olivera Brauna za britanski "Telegraf", poruka je jasna - "Demonizacija Novaka Đokovića mora da prestane!"

 To je glavna poruka teksta u kojem je Braun imao šta da kaže o situaciji koja je trenutno na snazi oko Australijan opena. Đoković je u australijskim medijima praktično jedini predstavljen u vrlo negativnom svjetlu po pitanju vakcina i čitava negativna kampanja svodi se isključivo na njegovo ime iz čitavog teniskog svijeta.

Braun podsjeća da je premijer savezne države Viktorija imenom i prezimenom poslao poruku Đokoviću da mu "nikakve titule neće pomoći" da dođe u Australiju ako nije vakcinisan.

"Đoković je u Australiji demonizovan kao odbijač vakcine. Moderan konsensuz je da se opirao vakcini jer je kreten - na kraju krajeva, već je ranije govorio o molekulima vode koji reaguju na ljudske emocije i bio je ismijan zbog svog rada sa bivšim duhovnim guruom Pepeom Imazom", počeo je Braun u svojoj kolumni.

"Ali postoje dva problema sa ovom karikaturom. Prvi je da Đoković nije još razjasnio svoj zdravstveni status. Iako je veća vjerovatnoća da nije primio vakcinu, on i dalje to neće reći sa sigurnošću, Novak je opisao to pitanje u nedavnom intervjuu kao neodmjereno. Druga stvar, on je već imao virus."

Izvor: Profimedia

Braun potom nastavlja odbranu Srbina u odnosu medija prema njemu.

"S obzirom na to da je studija objavljena ove nedelje od Kancelarije za nacionalnu statistiku pokazala da je prethodna infekcija virusom podjednako efikasna u prevenciji kovida kao i vakcinacija, nije nerazumno tvrditi da je Đokovićevo oklijevanje oko vakcinacije zasnovano na više od pseudonauke. Iako dugo vjerujem da vakcine predstavljaju najbrži i najefikasniji izlaz iz pandemije, ne sviđa mi se kako se Đoković omalovažava zbog izražavanja individualne slobode izbora."

Na kraju, autor teksta poentira.

"Upozorenje o zabrani u Australiji manje je ukorijenjeno u nauci, a više u nefleksibilnoj ideologiji zemlje."

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC