• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale mi je dao banalan, glupav razlog! Kalinić o "precrtavanju" sa spiska: Ne znam šta se dešavalo u njegovoj glavi...

Autor Nemanja Majstorović

"Sve je bilo nešto izokola, ništa mi nije bilo jasno poslije tog razgovora", poručio je Nikola Kalinić.

 Nikola Kalinić o tome što ga nije pozvaloSale Đorđević Izvor: MN PRESS

Nikola Kalinić je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, potom i na Olimpijskim igrama 2016. u Riju, međutim kada su svi očekivali da bude u timu za Mundobasket u Kini pijre dva ljeta - sve je iznenadilo što ga selektor Saša Đorđević nije uvrstio na spisak.

Mnogo se spekulisalo o razlozima, posebno nakon neuspjeha "orlova", ali se do dana današnjeg nije razjasnilo šta se to desilo između njih dvojice i da li postoji neki problem zbog kog Kalinić nije bio među 12.

Možda će vas zanimati

U razgovoru za "Sport Klub" i sam Kalinić nema odgovor, ali dodaje da mu je bilo veoma teško.

"Na samom početku ne toliko... Teže mi je padalo kad sam gledao utakmice, pa vidim gdje sam mnogo da doprinesem svojim zalaganjem, borbenošću i energijom prije svega, a potom i košarkaškim kvalitetima i iskustvom", istakao je borbeni srpski košarkaš i dodao:

"S jedne strane mi je bilo loše, ali s druge sam imao slobodno ljeto. Konačno sam se smjestio u svom stanu u Novom Sadu, vidio neke ljude koje nisam vidio godinama, proveo vrijeme sa porodicom, posetio babe, ujake i sve. Hoću da ti kažem, bilo mi je loše, ali mi je s druge strane leglo idealno. Oporavio sam i tijelo, poslije toga sam imao dvije dobre sezone, pogotovo ova u Valensiji - bio sam svjež, željan i odmoran. Uvijek postoje dvije strane medalje".

Izvor: MN PRESS

Šta je razlog zbog kog nisi bio na spisku?

"Nisam 'neotišao', ja nisam bio pozvan. To je pitanje za Saleta Đorđevića. Nisam nikada dobio... U stvari, dobio sam neki banalan, glupav razlog koji ni meni nije bio jasan. Ne znam stvarno, ne znam šta da ti kažem, ne znam razlog", kazao je Kalinić i potom pojasnio šta znači "banalni, glupavi" razlog.

"Ne sjećam se tačno formulacije, zato neću da citiram, ne sjećam se tačno, ali znam da ništa konkretno nisam dobio tipa 'radio si loše ovo' ili 'želim drugog čovjeka na tvojoj poziciji' ili 'ovo mi se sviđa, ovo mi se ne sviđa'. Sve je bilo nešto izokola, ništa mi nije bilo jasno poslije tog razgovora", dodao je srpski košarkaš koji nije bio dio generacije od koje se očekivalo svjetsko zlato, a na kraju je osvojeno "tek" peto mjesto.

Izvor: MN PRESS

Priznaje i sam Kalinić da je bilo "uspona i padova" u njegovom odnosu sa Đorđevićem, još nakon dolaska iz Radničkog u reprezentaciju, ali to nije želio da ispriča za javnost.

"Vrhunac smo doživjeli na Olimpijskim igrama u Riju, gdje mi je on verovao, a ja sjajno igrao. Poslije toga ne znam šta se izdešavalo - opet ti kažem, sa svoje strane sam se trudio da uvek budem maksimalno posvećen i da se maksimalno zalažem", poručio je Kalinić i zaključio:

U redu, ja imam neke svoje bubice, svestan sam toga, još svesniji sada kako godine prolaze, znam da bih u nekim situacijama postupio drugačije, ali sve je to bilo u žaru, borbi i želji da što bolje prođemo. Mislim da su sve to pitanja za Saleta Đorđevića, ne znam šta se dešavalo u njegovoj glavi - zašto jednog ljeta igram više, sljedećeg manje, ne znam".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC