• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA kažnjava zbog namještanja, Letonci umiješali i Zvezdu: Suspendovan na 10 godina, mediji pominju i srpski klub!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Letonac je žestoko kažnjen, a tamošnji mediji nagađaju da je sporan meč protiv Crvene zvezde. Crveno-bijeli kratko odgovorili na spekulacije.

 letonski fudbaler kažnjen za namještanje utakmica suspendovan 10 godina Izvor: MN PRESS

UEFA je u oktobru izrekla kaznu nekadašnjem igraču i aktuelnom direktoru letonskog kluba Spartaks Jurmala Edgarasu Gauračsu - i to na 10 godina.

U obrazloženju je navedeno da je kažnjen zbog "namještanja utakmice" a iako nije zvanično saopšteno o kojoj se utakmici radi, letonski mediji nagađaju da je u pitanju meč Crvene zvezde i Spartaksa, odigran u ljeto 2018.

Možda će vas zanimati

Prema pisanju letonskog "Delfija", utvrđeno je da su UEFA i letonska policija stigli do saznanja da je pokušano da se utiče na ishod tog meča, pa je čitav slučaj završio na sudu.

Odgovor Zvezde

Crveno-bijeli ne žele da daju značaj ovim navodima, uz kratko objašnjenje da bi Zvezda bila kažnjena da ima veze sa slučajem i da je taj slučaj zaključen.

Bez objašnjavanja detalja, UEFA je obavijestila Fudbalski savez Letonije o toj odluci, naloživši da prema Gauračasu budu sprovedene oštre sankcije.

On je kažnjen na osnovu tri paragrafa člana 12 UEFA disciplinskog pravilnika, a na to nije imao komentar, izuzev poruke da je iznenađen i da nije zvanično obaviješten ni o čemu.

Prvi meč Zvezde i Spartaksa završen je 0:0, a u revanšu na stadionu "Rajko Mitić" crveno-bijeli su pobijedili 2:0, golovima Bena i Krstičića.

Prema navodima iz Letonije, odmah nakon ta dva duela nastao je skandal, mada, ponavljamo, nema potvrde da se kazna odnosi na te utakmice.

"Prije nekoliko godina sam dobio prijedlog da namjerno izgubim utakmicu, ali sam to strogo odbio i o tome odmah obavijestio nadležne. Ponosan sam na to što sam uradio i čista mi je savjest", rekao je on.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC