• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako na Gent bez motora crno-bijelih? Stanojevića boli glava - Gdje će Natho i Jojić i šta će biti sa "desetkom"?

Autor Dragan Šutvić

Jedna pozicija je deficitarna, a to stvara brojne probleme.

 konferencijska liga partizan u problemima pred gent Izvor: Mondo/Uroš Arsić/Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen/MN Press

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 18:45 igraju vjerovatno svoj najteži evropski meč ove sezone, a na njemu će biti bez svog motora!

Saša Zdjelar ne može da pomogne timu u Belgiji na gostovanju, a u Beogradu se vidjelo koliko je ovaj tim ozbiljan i opasan.

Možda će vas zanimati

Belgijanci su prvi u grupi i ukoliko izbjegnu poraz na svom terenu skoro sigurno će to i ostati, a Aleksandar Stanojević osim kvaliteta protivnika ima i još nekoliko briga pred ovaj meč.

Osim Zdjelara pod upitnikom su Lazar Marković i Filip Holender, a to znači pomjeranja i probleme u timu.

MOTOR STAO, ŠĆEKIĆ ROVIT...

Izvor: MN PRESS

Saša Zdjelar se povrijedio u nedjelju i to bi moglo da predstavlja veliki problem za tim, pogotovo jer je rovit i Aleksandar Šćekić.

Zdjelar je motor ovog tima, kao što smo vidjeli u mnogo mečeva ove sezone. Na nekim "manjim" utakmicama crno-bijeli su i mogli da odigraju ako nema Zdjelara, ali su vječiti derbi, kao i mečevi protiv Sočija i Santa Klare bili nezamislivi bez njega. On je jedan od osmorice nezamenjivih u timu Aleksandra Stanojevića i ove sezone se bliži brojci od 1.500 odigranih minuta.

Zdjelar daje čvrstinu timu pozadi, uvijek dodatnu opciju za pas i puno trči. Postoje rješenja, Miloš Jojić i Bibars Natho mogu da igraju centralne veziste, ali ako oni igraju kao par crno-bijeli mnogo gube na čvrstini. Takođe Zdjelar je prva opcija ovog tima kada je potrebno iznijeti loptu iz odbrane i prebaciti je u fazu napada.

Pitanje je da li Šćekić može da počne meč poslije povrede koju je zadobio igrajući za Crnu Goru, a on je jedina preostala defanzivna opcija u veznom redu. Jojić i Natho daju veliku kreativnost i prijete iz prekida, ali su za sada uvijek bili efikasniji kada igraju nešto više naprijed – Jojić kao "osmica", a Natho kao "desetka".

Sada bi Jojić mogao da preuzme na sebe defanzivne zadatke i ostaje da se vidi kako će to izgledati, ali svakako da se u Partizanu nadaju što spremnijem Šćekiću.

Iako će Zdjelar prije svega faliti trkački i defanzivno, ne treba zaboraviti ni njegovu ofanzivnu ulogu. Ove sezone je podijelio četiri asistencije, što je impresivan učinak kada se vidi njegova primarna uloga u timu.

NAPRIJED VELIKI UPITNICI, RJEŠENJE JE PANTIĆ?

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Pod znakom pitanja za ovaj meč su i Lazar Marković i Filip Holender. Oni će biti na raspolaganju, ali je pitanje u kojoj mjeri. 

Njih dvojice nije bilo od prošlog meča sa Gentom, a tu treba dodati i to da se Nemanja Jović nedavno oporavio od korone i sigurno nije u top formi.

U takvoj situaciji iskočio je Nikola Terzić koji je sve bolji i ubojitiji po krilu, Kvinsi Menig je već siguran i standardan, ali se postavlja pitanje ko će igrati između njih ako Natho bude morao "dole", na poziciju "osmice".

Vjerovatno će tu poziciju zauzeti Danilo Pantić koji se pomalo izgubio poslije odličnog starta sezone. Nema gol ni asistenciju još od meča sa Voždovcem u trećem kolu Superlige, ali sada će biti njegova šansa da ponovo zablista. Vidjelo se na nekim prethodnim mečevima da je sve bolji, a sada je pravi trenutak da se to pokaže i kroz konkretan učinak i statistiku. 

Pred najteži evropski meč ove sezone Partizan opet ima isti problem. Ponovo su povrede ključnih igrača glavobolja, ali možda je baš sada vrijeme da neko novi iskoči.

Terzić je iskoristio šansu, Pantić je blistao na startu, Lutovac je pokazao da je sa klupe važan šraf, a neki mladi igrači poput Baždara čekaju svoju šansu.

Ko će sada zablistati? Ostaje da se vidi. Meč se igra u četvrtak od 18:45.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC