• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tandem od kojeg zavisi Srbija - moraju da "prebiju" Brunu: Tri uloge za Nemanju Gudelja i Sergej kao jedina pomoć!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dvojica srpskih fudbalera mogli bi da imaju presudnu ulogu u večerašnjem okršaju za Mundijal.

 vezni red srbije glavni dio tima protiv portugala Izvor: MN PRESS

Finale, kako to dobro zvuči!

Fudbalska reprezentacija Srbije ima meč loptu za direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali da bi stigla na Mundijal lakšim putem večeras u Lisabonu mora da pobijedi domaćina. Portugal je iskusna i veoma kvalitetna selekcija, pa svaki detalj može da odluči ishod meča koji ima nevjerovatnu težinu za oba tima.

Jedan od tandema koji bi u ovakvom meču mogao da ima presudnu ulogu je i duo centralnih veznih fudbalera srpskog tima - Nemanja Gudelj i Sergej Milinković-Savić.

Možda će vas zanimati

Portugalci će gotovo sigurno igrati u sistemu 4-3-3, to znači da će direktni rivali Nemanji i Sergeju biti Palinja i Bruno Fernandeš. Ukoliko se Fernando Santoš opredijeli za jednog defanzivnijeg veznog igrača poput Danila u startnoj postavi, njega će "vezati" Dušan Tadić i tako srpskom tandemu na sredini terena kupiti brojčanu jednakost. Ali, ni tada neće sve biti idealno...

Iako je Sergej kroz karijeru igrao kao centralni vezni fudbaler, ovo nije njegova prirodna pozicija. U Laciju je navikao da bude ofanzivniji, a tek je Piksi riješio da mu u kontinuitetu daje minutažu u ovakvoj ulozi. Zato će SMS morati da promijeni pristup! Od igrača koji je u Italiji slobodan da mijenja poziciju kako god procijeni u trenutku, mora da postane čovjek koji će striktno poštovati mjesto koje mu je dodijeljeno.

Ukoliko dovoljno pomogne odbrani svojim tačnim i pravovremenim postavljanjem na terenu, a pritom uradi nešto u ofanzivi - Sergej će biti najbitniji igrač reprezentacije Srbije!

Ofanzivno će biti samo ispomoć najisturenijoj trojici - Tadić, Vlahović, Mitrović, a defanzivno Nemanji Gudelju koji će imati širok dio terena koji treba pokriti.

Od veznog fudbalera Sevilje očekuje se da bude i četvrti štoper, što je kroz karijeru umio odlično da radi. Viđali smo u reprezentaciji njegove dobre partije u posljednjoj liniji, ali i odlično spuštanje u posljednju liniju kada kao vezni igrač između štopera iznosi loptu.

Naravno, očekuje se i pomoć ofanzivnim bekovima na obje strane terena. Bez obzira da li će lijevo igrati Filip Kostić ili Filip Mladenović, a desno Nemanja Radonjić ili Andrija Živković, svaki od njih je izuzetno prisutan u napadačkim akcijama. Zbog toga će ostajati mnogo prostora, a te situacije pokušavaće da iskoriste Bernardo Silva, Diogo Žota ili bilo koji drugi portugalski fubaler na boku.

Ipak, primarno se očekuje da Nemanja Gudelj zaustavi zvijezdu Mančester junajteda. Bruno Fernandeš mogao bi da bude ključan čovjek u očima Portugalaca, ali večeras ne smije da se naigra fudbala pored Nemanje Gudelja.

Naravno, to je iz naše perspektive, neće biti lako zaustaviti jednog od najboljih igrača portugalskog tima.

Da bi se to u potpunosti desilo treba da vidimo odgovornog Sergeja, rastrčanog Nemanju i funkcionalnost tandema na čije je stvaranje ponosan Dragan Stojković Piksi.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC