• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi svima u UEFA pričao - "Srbija ide na Mundijal!" Laković za MONDO: Podsjetio ih je da imaju mentalitet pobjednika!

Autor Haris Krhalić

Zoran Laković vjeruje u Dragana Stojkovića i njegove fudbalere.

 srbija zoran laković intervju Izvor: MONDO/Neša Petrović

Jedna od najzanimljivijih utakmica posljednje runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igra se večeras u 20.45 između Portugala i Srbije.

Direktor nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković doputovao je u subotu u Lisabon i u razgovoru sa kolumnistom Monda Nebojšom Petrovićem kaže da je veliki optimista uoči meča odluke za izabranike Dragana Stojkovića Piksija. Potrebna nam je pobjeda da bismo direktno otišli u Katar, a Laković vjeruje u "orlove".

Možda će vas zanimati

 "Ispunio sam obećanje koje sam dao Piksiju kada je prije desetak dana posjetio naše prostorije u Nionu. Rekao sam mu da ću sigurno doći u Lisabon i gledati utakmicu uživo, iako bih zbog prirode posla i funkcije koju obavljam u UEFA trebalo da budem neutralan. Ova generacija zrači pobjedničkim mentalitetom, ima neki novi DNK i puno obećava. Igramo protiv velikog protivnika, imaćemo jednog od najboljih sudija na svijetu i sve uslove za jednu vrhunsku fudbalsku predstavu. Verujem u pobjedu, a ako se to ne desi, nema mesta za paniku, tu je mart", rekao je Laković za MONDO i dodao:

"Ova selekcija predvođena Draganom Stojkovićem po svemu prikazanom zaslužuje da ide u Katar 2022. godine".

Laković je emotivno vezan za momke koji su srpskom fudbalu podarili evropsko i svjetsko zlato u omladinskom uzrastu.

"Zlatni orlići su osvajanjem trofeja u Litvaniji i na Novom Zelandu stekli pobjednički karakter i drago mi je što su sada nosioci igre u A reprezentaciji. Dolazak Stojkovića na mjesto selektora može samo da im bude dodatni stimulans i da izazove još pozitivniji efekat. Piksi je pronašao hemiju, Srbija igra dopadljiv fudbal, nikoga se ne plaši i hrabro grabi ka Svjetskom prvenstvu. Bez obzira na ishod večerašnje utakmice, srpski fudbal ima svijetlu budućnost. Svi kažu da je selektor usadio momcima mentalitet pobednika. Ja bih rekao da ih je samo podsjetio da to imaju i da bi trebalo da iskoriste na najbolji mogući način", rekao je on.

Nevjerovatna je energija koju Stojković širi svuda oko sebe, a igrače je već ubijedio da Srbija mora da bude učesnik Mundijala u Kataru.

"Ja to mogu da potvrdim jer sam se lično uvjerio kada je bio gost kod nas u Nionu. U koju god kancelariju da je ušao, rekao je Srbija sigurno ide na Svjetsko prvenstvo. Piksi je rođeni pobjednik, ima pobjednike u ekipi koji su već osetili draž velikih trijumfa u mlađim kategorijama i sada bi trebalo da se potvrde i na seniorskom planu. Ne treba se zavaravati da će biti lako jer Portugal ima ozbiljan tim, sve su to izuzetni pojedinci koji dugo igraju zajedno. Naš cilj je odlazak u Katar i sasvim je svejedno da li ćemo ga obezbediti večeras ili u martovskom baražu. Očekuje nas velika utakmica, jedna od najvažnijih u poslednjih deset godina. Imamo puno mladih igrača i ne treba ih previše opteretiti, ali vidim po njihovim izjavama da su već poprimili Piksijev optimizam i da očekuju pobjedu u nedjelju", objasnio je Laković.

Pored klase i kvaliteta sudije Orsata, raduje i činjenica da će VAR tehnologija provjeravati svaku spornu situaciju u Lisabonu.

"Video-tehnologija i ta dodatna opcija provjere svima nama daje mogućnost da se bolje koncentrišemo na utakmicu i da više uživamo u spektaklu. Mada smo VAR imali i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, pa nije baš funkcionisao kako treba. Nadam se da će ovoga puta sve biti u redu", konstatovao je Laković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC