• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto je to morao da bude Mitar: Zbog ovoga je Aleksandar Mitrović najveći - pao je, pa ustao kao fudbalski div!

Autor Dragan Šutvić

Veliki Aleksandar Mitrović - prije godinu dana je bio u najtežoj situaciji karijere poslije promašenog penala za Evropsko prvenstvo, a sada se vinuo u visine i donio Srbiji više nego ikada!

 portugal srbija aleksandar mitrović Izvor: Twitter/Printscreen/@Messi_10_30

Na usnama cijele Srbije je samo jedno ime - ALEKSANDAR MITROVIĆ! Dragan Stojković Piksi ga je sačuvao, stavio na klupu i na kraju uveo - da sve riješi, da postigne gol za veliku pobedu!

Najbolji strijelac u istoriji reprezentacije, čovjek koji u Engleskoj iz dana u dan obara rekorde prije godinu dana je preuzeo odgovornost i pao, ali nije to moglo da ga slomi. Pokazao je da je veći od bilo čega, da je veći od bilo koga, da je najbolji napadač koga je Srbija vidjela. 

Dao je svoj 44. gol godinu dana nakon što je napravio jednu od rijetkih grešaka u reprezentativnoj karijeri - kada je u revanš meču baraža sa Škotskom promašio penal i kada je Srbija ostala bez Eura koji smo svi već nekako "upisali" poslije sjajnih igara u polufinalu baraža protiv Norveške.

Sada je 14. novembar 2021. godine, a 12. novembra 2020. desila se ta kobna utakmica. Tada je Škotska poslije 22 godine otišla na Evropsko prvenstvo, a u situaciji kada bi mnogi pali, Aleksandar Mitrović se digao i pokazao najboljeg sebe. 

Republika Irska, Portugal, Azerbejdžan, Luksemburg i na kraju, kada je cijeli Portugal već slavio plasman na Mundijal, opet Portugal - to su sve žrtve diva iz Smedereva. 

Pogledajte gol koji je sve riješio: 

Sa osam golova završio je kao drugi strijelac evropskih kvalifikacija, a one su se bukvalno i završile njegovim golom. 

Prije godinu dana, Aleksandar Mitrović je preuzeo odgovornost, uzeo je svu težinu na sebe i to je tada bila težina poraza. Oni najveći u porazu postaju veći i Aleksandar Mitrović je to pokazao.

Sada penala nije bilo, ali opet je Aleksandar Mitrović riješio da stavi tačku na sve. Isticao je 90. minut, posljednje utakmice, protiv jedne od najboljih selekcija svijeta i opet je upravo on bio na mjestu koje sve rješava.

Na drugoj stativi, spreman da slomi srca miliona Portugalaca i da Srbijom prolomi pobjednički poklič.