• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi održao lekciju igračima - zato je džentlmen! Dok su slavili, od njih je tražio samo jednu stvar!

Autor Dragan Šutvić

Mnogi bi mogli da nauče lekciju od srpskog selektora Dragana Stojkovića Piksija koji je od fudbalera tražio da se slavlje završi prije ulaska u hotel. Poštovanje protivnika, prije svega.

 portugal srbija piksi džentlmen Izvor: Youtube/FSSrbije

Svi smo još pod utiskom nevjerovatne pobjede fudbalske reprezentacije Srbije usred Lisabona, najvećeg trijumfa u posljednjih deset godina, a zbog toga je i slavlje moralo da bude nezaboravno!

Dok je Ronaldo na terenu urlao na selektora Fernanda Santoša, "orlovi" su pravili feštu u svlačionici i autobusu, međutim još jednom je Dragan Stojković Piksi pokazao kakav je džentlmen. Srce je iskakalo iz grudi, ali je selektor pokazao igračima da ne smiju ni da pretjeruju u slavlju.

Možda će vas zanimati

"Slavlje se završava ovdje u svlačionici. Neću da čujem nijedan povišen ton kad se vratimo u hotel. Budimo gospoda i pokažimo poštovanje prema ljudima koji su nas ugostili i protivniku koji je izgubio", rekao je Piksi.

"Uostalom, ovo je samo prvi korak. Najljepše slijedi u Kataru".

Viteštvo je jedan od razloga koji su izgradili reprezentaciju Srbije, odnos prema grbu i protivniku uvijek mora da bude pun uvažavanja, tako da Piksi nije dozvolio da se stvari otmu kontroli. Slavio je sa igračima, ali nijednog trenutka nije želio da tu bude omalovažavanja.

Mnogo puta se patilo kroz istoriju, naučilo kako boli kada se neko smije u lice, pa je stoga još ljepše vidjeti kako se dostojanstveno slavi i kada protivnik plače.

Emocije moraju da se pokažu, ali nikada to ne smije da bude radi ponižavanja.

"Da vas pitam bre... Jeste vi normalni? Šta radite ovo?", rekao je Piksi uz osmijeh i pustio igrače da slave u svlačionici.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC