• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbin opet vodi na Mundijal, cijela Gana slavi Milovana: Pobijedio Antićeve Orlove u Južnoj Africi, sad je blizu Katara!

Autor Dragan Šutvić

Ko zna, možda se Gana i Srbija ponovo sretnu...

 milovan rajevac opet vodi ganu na mundijal Izvor: MN Press/Profimedia

Srbija je na Svjetskom prvenstvu nakon što je selekcija Dragana Stojkovića uspela da napravi veliki podvig i potvrdi renesansu srpskog fudbala trijumfom u Portugalu.

Ta pobjeda je i Zdravka Mamića učinila ponosnim, koji je za MONDO otkrio da priželjkuje finale Mundijala između Orlova i Hrvatske. No, na tom istom Mundijalu, Srbija bi mogla da ima još jednog selektora!

Možda će vas zanimati

Milovan Rajevac je napravio uspjeh i odveo Ganu u posljednju rundu afričkih kvalifikacija, nakon što je njegova selekcija u kontroverznom meču savladala Južnu Afriku 1:0 u nedjelju uveče.

Gani je bila potebna pobjeda nad Južnoafrikancima, a ostvarili su je iz jedanaesterca Andrea Ajua, zbog kojeg se poražena ekipa već žalila! Iz Južne Afrike su smatrali da su oštećeni i da nije bilo elemenata za penal, što zbog navodno nedovoljnog kontakta, što zbog toga da je navodno faul bio van šesnaesterca.

"Da, mogu da potvrdim da smo se žalili. Odakle sam ja sjedio, to nije izgledalo kao penal. Tužno je da je sudija odlučio utakmicu na ovom nivou", rekao je predsjednik SAFA, južnoafričkog saveza, Tebogo Motlante.

Ali to Milovana Rajevca neće mnogo zanimati. Gana je osvojila svoju grupu i plasirala se u posljednju fazu kvalifikacija, gdje će 10 timova igrati pet dvomeča za pet afričkih mjesta na Mundijalu.

Podsjetimo, Rajevac je već vodio Ganu na Mundijalu i to 2010. kada su "crne zvijezde" bile u grupi sa Srbijom, savladavši selekciju koju je tada predvodio Radomir Antić.

Rajevac se ove godine vratio na klupu Gane kada su bili u velikom zaostatku za Južnom Afrikom, ali je uspio da ih odvede u plej-of. Poznato je šest od 10 timova koji će se iz Afrike boriti za odlazak u Katar, a to su DR Kongo, Egipat, Gana, Mali, Maroko i Senegal. Čekaju se još četiri tima...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC