• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piksi otkrio - ovako  je Mitrovića ubijedio da počne sa klupe: Otišli smo u jednu šetnju i sve sam mu objasnio!

Autor Haris Krhalić

Selektor Dragan Stojković je nekome kome se vjeruje, pa čak i kad pravi poteze koje niko ne očekuje.

 srbija dranag stojkovic piksi intervju Izvor: YouTube/Fudbalski savez Srbije/printscreen

Srbija je na Svjetskom prvenstvu i slavilo se sinoć, ali jedan čovjek je ostao miran. Onaj koji je ključ svega, koji je poveo Srbiju do velikog uspjeha. 

Dragan Stojković Piksi je poslije svega što se desilo, gola u 90. minutu i prolaska direktno na Svjetsko prvenstvo smiren. Nema euforije kod rođenog pobjednika!

Možda će vas zanimati

 "Mislim da smo ispunjeni emotivno. Sve ovo što se desilo mislim da je zasluženo i opet upućujem akterima svega ovoga, igračima. Oni su iznijeli teret ovih brzih kvalifikacija. ovaj rezultat koji se desio je zaista veliki. Pobijediti Portugal na njihovom terenu je zaista fantastično. Osjećam se lijepo, ali potpuno smireno. Nema mesta nekoj euforiji niti sam ja tip koji nešto slavi. Uživam u ovom suncu i to je to", rekao je selektor Stojković. 

On je šokirao celu Srbiju odlukom da najefikasnijeg napadača u istoriji nacionalnog tima Aleksandra Mitrovića stavi na klupu. Ipak, na kraju je to ispala ispravna odluka!

"Na dan utakmice prije ručka imali smo šetnju ovdje iza hotela u jednom parku i kada smo se vraćali u hotel razgovarali smo i rekao sam mu nešto što je on potpuno razumio i prihvatio naravno moju odluku bez ikakvog pogovora. Iako je rekao da može i da je spreman", počeo je Stojković i onda detaljno objasnio kako je "ubijedio" Mitrovića da ostane na klupi.

Nije se bunio Mitrović, nije bilo nikakve sujete i dobro je shvatio poruku - bitno je da bude tu kada se meč bude riješavao!

"Ja sam mu objasnio vrlo čisto i iskreno i rekao sam mu da u toj nekoj formaciji u tom nekom sistemu bolje će biti da ovako počnemo utakmicu. I rekao sam mu da prvo poluvrijeme je potpuno nebitno i ne riješava ništa. Da je drugo poluvrijeme period kada će se sve riješiti. Ti budi spreman za drugo poluvrijeme jer ćemo tu ovjeriti vizu za Katar. I ispalo je tako", ispričao je dan poslije meča Stojković.

Neko drugi bi drugačije reagovao, ali ne i napadač iz Smedereva.

Možda će vas zanimati

 "Opet kažem, neko od igrača bi se ljutio, rekao bi što ne igram, vidi ovaj me ne stavlja. Ali zaista ta komunikacija naša ne samo sa njim nego sa svima je na visokom nivou. Ono što je najvažnije oni mi vjeruju, uspio sam da ih ubijedim da mi vjeruju", naglasio je on i ponovio da su svi u timu u sjajnim odnosima i da je atmosfera sjajna:

"Radi se o jako kvalitetnim igračima i ličnostima i zaista otkako sam preuzeo ovaj posao nijedan jedini problem nisam imao sa njima. Ta neka hemija između nas je na visokom nivou. Oni su jako jako talentovani i dolaze u neke godine kada dolaze u igračku zrelost. Ja od njih tek očekujem najbolje", smatra selektor Srbije. 

Mnogi nisu vjerovatli da je ovako nešto moguće, ali Piksi je po prirodi optimista.

"Ja sam po prirodi optimnista i u ovom poslu moraš da vjeruješ, jer vjerovanje ti daje neku posebnu energiju. Ako ste pesimista i stalno ste u strahu, ako imate neku kočnicu, kako mislite da budete pobjednik? Uspjeh dolazi kao nagrada za neki rad, za nešto u šta vjerujete. To se desilo u ovim kvalifikacijama. Nije samo ova utakmica to pokazala, mislim da je od prve utakmice pa do ove posljednje vladalo to vjerovanje."

Prokomentarisao je i predviđanja Emira Kusturice prije meča, koja su se na kraju ostvarila. 

"On je veliki umjetnik ili filozof, puno ga cijenim. Jedan od rijetko pametnih ljudi. Vidio sam to šta je izjavio i bio je u pravu. Ronaldo se nije vidio... Mislim ja sam ga vidio, ali nije bio toliko opasan i pogodio je da ćemo pobijediti", osvrnuo se na to Stojković. 

Što se tiče nastupa u Kataru, za kraj je imao jednu zanimljivu misao.

"U svakom slučaju ovo je tek početak nečega i to sam i nedavno rekao. Katar će biti jedna pozorišna predstava gdje moramo da odglumimo najbolje moguće", završio je Piksi!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC