• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Ukrajince "meč godine" protiv BiH: U Zenici mogu do baraža za Mundijal

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Ovo će nama biti teška utakmica, pogotovo što ćemo i mi imati kombinovani sastav, kao i domaćini, kod kojih će biti mladi igrači što se žele dokazati. Tako da zaista mislim da će nam sutra biti teško da igramo", kazao je Petrakov.

 Ukrajina Izvor: Anadolija/Enes Begičević

Fudbalska reprezentacija Ukrajine prije treninga na stadionu "Bilino polje" u Zenici predočila je namjere i očekivanja na sutrašnjem meču sa selekcijom Bosne i Hercegovine.

Selektor reprezentacije Oleksandr Petrakov već ranije je kazao da će utakmica na zeničkom stadionu za njegove izabranike biti "meč godine", te da je uvjeren da mogu ostvariti pozitivan rezultat i izboriti baraž. Sada je takvo mišljenje limitirano i rezultatom utakmice između Finske i Francuske.

Možda će vas zanimati

"Ovo će nama biti teška utakmica, pogotovo što ćemo i mi imati kombinovani sastav, kao i domaćini, kod kojih će biti mladi igrači što se žele dokazati. Tako da zaista mislim da će nam sutra biti teško da igramo", kazao je Petrakov.

Istovremeno je pokazao i zadovoljstvo, jer je svih 25 igrača koje je doveo na ovo gostovanje zdravo i nemaju pandemijskih poteškoća, tako da su svi spremni za utakmicu.

"Na prijateljskoj utakmici sa Bugarskom prikazana je dobra igra što nam je popravilo atmosferu u ekipi tako da sutra očekujem dobru našu utakmicu", kazao je Malinovski, jedan od najboljih igrača u ekipi Ukrajine

Da je susret na "Bilinom polju" izuzetno važan za Ukrajince potvrđuje i povratak u tim nekih ranije otpisanih igrača.

Utakmica posljednjeg kola kvalifikacija u grupama između BiH i Ukrajine igra se u utorak, 16. novembra, na stadionu "Bilino polje" u Zenici i za ovaj susret su prodate sve planirane ulaznice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO/Anadolija)

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC