• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zajedno slavimo pobjede, zajedno smo krivi za poraze!" BiH završava (još jedne) neslavne kvalifikacije! 

Autor Dragan Šutvić

Kvalifikacije se za BiH završavaju sutrašnjom utakmicom u Zenici protiv Ukrajine (20.45 časova).

 kvalifikacije svjetsko prvenstvo 2022 bih ukrajina ivajlo petev najava Izvor: Promo/FS BiH/Feđa Krvavac

Posljednju utakmicu u kvalifikacijama za Mundijal 2022 reprezentacija BiH odigraće u utorak od 20.45 časova, kada će se na zeničkom Bilinom polju sastati sa Ukrajinom.

"Zmajevi" su porazom od Finske (1:3) izgubili i matematičku šansu da se nađu u baražu, za razliku od Ukrajinaca, koji se upravo sa Fincima bore za mjesto u doigravanju.

Ukrajinci su trenutno trećeplasirani u grupi uz devet bodova, dva manje od Finske, koja sutra uveče dočekuje Francusku u istom terminu.

Možda će vas zanimati

"Najvažnije je da se borimo i pokažemo želju za pobjedom. Moramo da pokažemo mnogo više nego u prošloj utakmici protiv Finske. Ne mogu sada reći u kojem ćemo sastavu nastupiti, ali moguće je da priliku dobiju i neki igrači koji su prije igrali manje. Moramo analizirati gdje smo griješili i na koji način ćemo raditi u budućnosti. Najvažnije je da sutra odigramo dobro i odgovorno. Moramo da nastavimo da radimo kako bismo napredovali iz dana u dan. I ovi igrači će u narednom ciklusu biti iskusniji. Moramo izvući pouke iz svega", rekao je, na konferenciji za novinare, selektor Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev.

Na pitanje o stanju u ekipi nakon bolnog poraza od Finske, golman Ibrahim Šehić je odgovorio:

"Svi smo razočarani i tužni. Nije lako pripremiti se nakon poraza i scenarija koji niko nije očekivao. Moramo biti ozbiljni na kraju kvalifikacija da se na neki način odužimo navijačima. Ne možemo dozvoliti da se igramo sa renomeom reprezentacije. Igrači su toga svjesni, pogotovo ovi mlađi. Oni takođe moraju preuzeti odgovornosti i raditi kako bi izrasli u nove vođe ove ekipe. Ovo je timski sport i svi zajedno smo krivi za svaki poraz, te zajedno slavimo pobjede. Mi nismo taj dan dovoljno željeli pobjedu kao protivnik i to je žalosno. Ako ne uđemo u utakmicu sto posto, nikog ne možemo pobijediti i taj mentalitet moramo da promijenimo u budućnosti. Bilo je utakmica koje smo igrali dobro kao npr. Francuska, Ukrajina i Kazahstan u gostima. Iz nekog razloga bolje smo igrali na strani, kao da su neki igrači nisu mogli da se nose sa pritiskom kad igramo na našem terenu", istakao je Šehić.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC