• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija do 2025. osvaja svjetsko ili evropsko prvenstvo: On je s "orlićima" osvojio Mundijal, a Piksiju predviđa trofej!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Veljko Paunović je ponosan na uspjeh fudbalske reprezentacije.

 veljko paunović smatra da srbija može osvojiti svjetsko ili evropsko prvenstvo Izvor: MN PRESS

Fudbalska reprezentacija Srbije uspjela je da podigne na noge čitavu naciju i plasira se direktno na Svjetsko prvenstvo, herojskom pobjedom nad Portugalom usred Lisabona.

Time su "orlovi" izbjegli paklen baraž i sebe smestili u onaj žrijeb koji svi čekamo, za grupnu fazu Mundijala, a ima i onih koji u srpskoj javnosti vjeruju da bi selekcija Dragana Stojkovića Piksija uskoro mogla i do velikog trofeja!

Možda će vas zanimati

Veljko Paunović je sa omladinskom reprezentacijom Srbije 2015. godine postao prvak svijeta, vodivši je kao selektor do trofeja na tom "manjem" Mundijalu. Aktuelni menadžer Redinga sada vjeruje da je vrijeme i da "A" selekcija uradi nešto slično.

Put do Mundijala u Kataru je vrlo dug, "orlove" u 2022. čeka bar 10 utakmica prije tog turnira, a Paunović blista od sreće poslije trijumfa u Lisabonu.

"Mnogo sam srećan zbog našeg naroda i reprezentacije. Bravo za momke, bravo za selektora! Navijali smo kod kuće i mnogo se obradovali Mitrovićevom pobjedosnom golu, kao i igri cijelog tima. Moja djeca su nosila srpske dresove, navijali i radovali se kao ludi. Ovo je veliki uspjeh za naš fudbal i zemlju. Ponosan sam što sam Srbin", rekao je Paunović u izjavi za "Sportski žurnal".

U selekciji Srbije koja je 2015. pokorila svijet u uzrastu do 20 godina bili su i sadašnji reprezentativci - Predrag Rajković, Sergej Milinković-Savić, Marko Grujić, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Miloš Veljković, Vanja Milinković-Savić, dok toj generaciji pripadaju i igrači poput Luke Jovića, Saše Lukića, Nemanje Radonjića...

Ovako su "orlovi" bili dočekani u Beogradu poslije velikog uspjeha:

"Ponosan sam na sve njih, zbog različitih okolnosti Radonjić, Jović i Lukić nisu putovali na Novi Zeland. Vlahović i Terzić su stasali u generaciji mog saradnika Marka Mitrovića, Aleksandar Mitrović u timu omladinaca, osvajača Evropskog prvenstva 2013. Posebno se radujem što konačno imamo generaciju veterana i iskusnih igrača, koji su prave vođe i primjeri Tadić, Stefan Mitrović, Kostić..."

Paunović je morao da spomene i selektora Stojkovića.

"Piksi je sve režirao, fudbalski je genije. Bio je moja inspiracija dok sam bio mlad igrač. Pohvale zaslužuje i njegov stručni štab, svi su moji veliki prijatelji."

Na kraju, jedini čovjek koji je fudbalsku Srbiju popeo na "krov svijeta" imao je i hrabru prognozu.

"Do 2025. godine osvojićemo svjetsko ili evropsko prvenstvo", zaključio je Veljko Paunović.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC