• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vico Zeljković klubovima PFS Banjaluka uručio po pet lopti: Planiramo da uradimo mnogo stvari za klubove!

Autori Goran Arbutina Autori Dragan Šutvić

Predsjednik FS RS i FS BiH ugostio je danas predstavnike klubova koji egzistiraju pod okriljem Područnog fudbalskog saveza Banjaluka.

 vico zeljković pomoć pfs banjaluka pet lopti  Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Vico Zeljković, predsjednik fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH, ugostio je danas, u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu, predstavnike klubova-članova Područnog fudbalskog saveza Banjaluka i tom prilikom im uručio po pet lopti, što je donacija koja će umnogome pomoći u daljem funkcionisanju.

Možda će vas zanimati

Zeljković je ovom prilikom istakao da je urađeno mnogo stvari po pitanju razvoja fudbala kako u Banjaluci, tako i širom Republike Srpske.

"Uradili smo određene stvari za fudbal u Republici Srpskoj, a u određenim nas je spriječila korona. Rasteretili smo klubove po pitanju plaćanja kotizacija i službenih lica, pa su im sada troškovi umanjeni za 50 posto. Fudbalski savez Republike Srpske to košta oko milion KM na godisnjem nivou. Moja namjera je bila da klubovi budu 100 posto oslobođeni tih troškova, ali nas je u tome spriječila pandemija. Želimo, međutim, to da ostvarimo u narednom periodu. Znamo da su problemi klubova veliki, pa je ova odluka zaista dobar korak. Za narednu godinu planiramo da radimo na insfrastrukturi, a značajan dio ćemo planirati na području Banjaluke. Planiramo da radimo 2-3 terena na području Banjaluke. Imamo probleme oko lokacija, ali nadam se da ćemo naci mehanizme i da uradimo te terene koji su obezbijeđeni."

Zeljković ističe da, po pitanju tih terena, FS RS ima "katastrofalnu komunikaciju sa Gradom".

"Nemamo nikakve pomoći sa te strane. Međutim, nećemo se predati, imamo rezervni plan, a to je da preko određenih klubova uradimo te terene i da sa tim klubovima i da u u dogovoru sa tim klubovima svi mogu da koriste te terene, u zavisnosti od vremena i koliko ti tereni dozvole. Ako ne uspijemo u narednih mjesec dana da postignemo dogovor sa Gradom oko lokacije, okrenućemo se klubovima i zajedno sa njima realizovati te projekte", poručio je Zeljković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC