• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Šok za Partizan u Estoniji - poraz sve komplikuje: Veliko ništa crno-bijelih, Flora odložila evropsko proljeće!
 Šok za Partizan u Estoniji - poraz sve komplikuje: Veliko ništa crno-bijelih, Flora odložila evropsko proljeće!

Šok za Partizan u Estoniji - poraz sve komplikuje: Veliko ništa crno-bijelih, Flora odložila evropsko proljeće!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Loša utakmica crno-bijelih u Talinu, a Flora upisuje istorijsku pobjedu za estonski fudbal.

Otišao je Partizan u Estoniju po tri boda, 1.125.000 evra u UEFA nagradama i mjestom u nokaut fazi Konferencijske lige, ali u Beograd će se vratiti samo sa novim problemima. Ekipa Aleksandra Stanojevića doživjela je krajnje neočekivan poraz protiv Flore u Talinu.

FLORA - PARTIZAN 1:0 (1:0)
/Miler 44/

Znali su crno-bijeli da ne smiju da potcijene rivala, znali su i šta im je neophodno da bi mirno mogli da čekaju posljednje kolo u grupnoj fazi protiv Anortozisa. Ipak, sada će 9. decembar i susret s Kipranima u Beogradu morati da dočekuju u daleko većoj tenziji.

Utakmicu je riješio Martin Miler pogotkom glavom u 44. minutu, poslije duge lopte Markusa Poma, koja je još jednom pokazala nedostatke u odbrani Partizana, kao i pad koncentracije u finišu prvog dijela igre.

Partizan je u tim trenucima bio sa igračem manje jer je Slobodan Urošević zbog posjekotine na licu morao da izađe iz igre dok se taj problem sanira, a baš tada je odbrana crno-bijelih slabo reagovala na običnu dugu loptu, koju Miler koristi da matira Aleksandra Popovića.

U finišu susreta, kada je Partizan morao da juri rezultat, ponovo su bili sa igračem manje, ali ovog puta iz ozbiljnijih razloga. Lazar Marković je doživio, čini se isprva, ozbiljnu povredu ramena nakon nezgodnog pada, a crno-bijeli su poslije svih pet iskorišćenih izmjena ostali sa devet igrača u polju.

Sve prije i poslije toga bilo je dosta upitno u igri Partizana. Prvo poluvrijeme bilo je sporo i neubedljivo, Nemanja Jović i Kvinsi Menig po bokovima gotovo ništa nisu donosili, a ni Aleksandar Šćekić na sredini terena nije uspjevao da donese nepotrebnu sigurnost u protoku lopte.

Igra gostiju iz Beograda bila je takva da je malo koga iznenadilo kada je Stanojević u 57. minutu riješio da napravi četiri izmjene odjednom i na teren pošalje Markovića, Jojića, Lutovca i Lazara Pavlovića.

Na kraju su crno-bijeli iz svega toga dobili tek poneku dobru šansu poslije šuteva sa distance, prije svih preko Jojića, dok retki ubačaji centaršuteva u srce šesnaesterca uglavnom nisu pronalazili napadače pred golom.

Stanojević će poslije ovog gostovanja samo imati dodatne glavobolje. Partizan je izgubio od šampiona Estonije, na meč su već otišli dodatno oslabljeni, a sada će i Lazar Marković potencijalno morati da ponovo odsustvuje sa terena...

18:27

Ovako sada izgleda tabela u Partizanovoj grupi

Još se čeka meč Genta i Anortozisa:

Standings provided by SofaScore LiveScore

18:24

KRAJ UTAKMICE, FLORA - PARTIZAN 1:0

Šokantan poraz za crno-bele!

Slaba utakmica Partizana u Estoniji, Flora je slavila golom Milera u 44. minutu i tako upisala prvu pobedu istoriji estonskog fudbala u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja.

18:22

90+4' - Jojić centrira, ali korner!

Solidan centaršut iz slobodnog udarca, ali sada će imati crno-beli udarac iz ugla.

18:17

Igraće se još ŠEST minuta!

18:14

Čini se ozbiljna povreda Markovića

Na licu mesta mu se ukazuje pomoć, Partizan će do kraja meča igrati sa igračem manje jer su iskoristili sve izmene.

18:11

84' - Žuti karton za Estonca, Marković povređen

Ken Kalaste je vrlo nezgodno povredio Lazara Markovića, koji je pao na rame, i dobija igrač Flore žuti karton. izgleda da je ovo ozbiljna povreda Markovića, nezgodno je pao na rame i neće moći da nastavi meč.

Sve je manje vremena za crno-bele...

18:05

77' - Jojić sjajno šutira!

Golman Flore se ponovo ističe, Miloš Jojić odlično šutira sa oko 20 metara, ali ne uspeva da matira čuvara mreže domaćih!

Izvor: MN PRESS

18:02

Rikardo izlazi, "omladinac" Milovanović ulazi u igru!

Momak rođen 2003. godine Marko Milovanović, koji inače nastupa i u omladincima Partizana, igraće u poslednjih 15-20 minuta umesto prvog strelca tima.

Izvor: FK Partizan/Žarko Radovančev

17:58

71' - Rikardo, ali ne stiže!

Odlična lopta preko odbrane Flore ide ka Rikardu, ali golman domaćih uspeva da u nezgodnoj situaciji stigne do lopte pre Rikarda Gomeša.

17:57

70' - Marković, opasno je...

Lopta ide na desnu stranu, tamo stiže do Lazara Markovića, koji centrira paralelno s prečkom Flore, a na kraju defanzivci domaćih izbijaju u korner.

Izvor: Mondo/U. Arsić

17:52

65' - Partizan pritiska, stisli su Floru!

Sve više napada Partizan, Lazar Marković je zanimljivo prošao po desnom boku, posle toga još jedna-dve polušanse.

Prvo je centaršut s desne strane od strane Jojića bilo malo "prerano" za Rikarda koji ne stiže do lopte, posle toga Lazar Marković šutira preko gola. Ovo je već bolje...

17:49

62' - Jojić, ali samo korner!

Udarac levom nogom, odbijen je udarac veziste Partizana, tako da će biti korner!

17:44

ČETIRI izmene Stanojevića!

Jojić, Marković, Lutovac i Pavlović ulaze u igru! Očigledno je Stanojević nezadovoljan igrom startera, pa je spremio radikalne promene u nastavku meča.

Iz igre izlaze Jović, Menig, Šćekić i Pantić.

17:38

50' - Evo sada Pantića, brani golman Flore!

Dobar udarac igrača Partizana sa distance, a čuvar mreže domaćih uspeva da se baci ulevo i odbije udarac. Moglo je ovde da bude i 1:1. Vrlo dobro i nezgodno je pokušao Danilo Pantić...

17:37

49' - Agresivan početak Partizana

Do sada ništa konkretno nije dobijeno iz te agresivnosti u nastavku meča, ali vidi se želja crno-belih. Jović u nekoliko navrata slabo reaguje na levoj strani u kratkom vremenskom intervalu...

17:32

POČELO JE DRUGO POLUVREME

17:19

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Neće Aleksandar Stanojević uopšte biti zadovoljan igrom njegovog tima, naročito što su na kraju poklekli i jeftino primili gol...

Izvor: MN PRESS

17:18

Flora dala gol, Partizan imao 10 igrača!

Neposredno pre gola Flore, Partizan je bio oslabljen, jer je Slobodan Urošević izašao iz igre da se reši problem njegove rasekotine po licu, išla mu je i krv. I baš u tim trenucima, preko njegove pozicije, neopreznost crno-belih dovodi do gola Estonaca.

17:14

44' - GOOOOOL, 1:0 ZA FLORU!

Šok u Estoniji! Pravo niotkuda gol za Estonce! Duga lopta Poma je išla preko Saničanina i na poziciju Uroševića, koji je bio van igre, a tamo Miler glavom uspeva da matira Popovića!

17:10

39' - Ponovo je opasno!

Napad Flore po desnoj strani, gde Miletić i Miljković ne uspevaju da ih zaustave, na kraju Miler iz šesnaesterca, između dvojice igrača, šutira pored gola.

Čini se da Igor Vujačić za sada dosta nedostaje na mestu štopera...

17:07

Dosta težak teren za igru

Razrovaren je i neravan na dosta mesta, natopljen je kišom i lopta vrlo nisko odskače, dobija ubrzanje, što otežava igru i jednima i drugima. I kiša ne prestaje da pada...

17:02

31' - Zenjov dobija žuti karton

I to zbog nezgodnog klizećeg starta nad Sašom Zdjelarom.

31' - Zenjov dobija žuti karton

16:59

28' - Menig sjajno, ali...

Odličan potez Kvinsija Meniga, par driblinga na desnoj strani, rešio se čuvara i uspeo je Holanđanin da centrira pored levog beka Luke, ali tamo u šesnaestercu Rikardo i Jović ne utrčavaju u pravi čas. Zakasnili su i lopta prolazi kroz šesnaesterac Flore...

Izvor: MN PRESS

16:57

26' - Jović! Izvukla se Flora...

Posle kornera Partizana, bilo je opasno, odbila se lopta do Nemanje Jovića, koji snažno šutira iz prve, ali je jedan defanzivac telom uspeo da izblokira udarac.

16:55

24' - Opasno je, brani Popović!

Prvi šut u okvir gola Partizana! Pom je prvo probao, ali loše, lopta stiže do Milera, koji levom nogom solidno preti sa 16 metara. Na kraju lopta ipak ide pravo u naručje golmana crno-belih.

16:50

20' - Zdjelar je izblokiran

Bio je to korner za Partizan, domaći izbacuju loptu na šesnaesterca, tamo Saša Zdjelar pokušava da zapreti, ali je njegov udarac izblokiran.

Izvor: MN PRESS

16:48

17' - Opet je opasno pred golom Partizana

Centaršut s leve strane je u šesnaestercu samo okrznuo Nemanja Miletić, lopta odlazi na ivicu peterca, tamo Urošević uspeva da omete napadača Flore, koji iz teške pozicije šutira preko gola.

16:46

15' - Posed lopte kod Estonaca

Malo više lopte u nogama ima Flora, odnos je 56:44, a Partizan je posle onih prilika domaćih imala jedan solidan, dugačak napad, ali tada nisu uspevali da upute konkretan udarac.

16:40

10' - Zenjo zamalo, Partizan loše reaguje

I odmah posle kornera, zamalo da Flora povede! Zenjo je igrao glavom posle kornera, tamo je bio Urošević, nisu crno-beli dobro reagovali, ali udarac ide ipak pored gola. Opasno je sada ovo bilo...

16:40

9' - Preti Flora!

Aliku je imao dosta prostora, šutirao je sa ivice šesnaesterca, ali je ipak izblokiran i lopta odlazi u korner. Nije ovde najfokusiranija bila odbrana Partizana.

16:38

8' - Dribla Rikardo, ali...

Lepa finta napadača Partizana s leve strane u šesnaestercu, ali tek što je prošao jednog igrača, Rikarda zaustavlja drugi defanzivac Flore.

Izvor: MN PRESS

16:34

3' - Prvi napad Partizana

Napad po desnoj strani, Miljković je centrirao po zemlji, ali lopta ne stiže do Rikarda, već reaguju defanzivci Flore.

16:30

POČELA JE UTAKMICA

Krećemo u Estoniji, da vidimo šta Partizan može protiv Flore u 5. kolu Konferencijske lige.

16:27

Teren je natopljen u Talinu!

Pada kiša jakim intenzitetom već dva sata!

16:26

Saša Zdjelar je kapiten

On predvodi danas Partizan, pošto je Lazar Marković na klupi, još uvek nespreman da bude u prvih 11.

Izvor: MN PRESS

15:50

Stanje na tabeli

Standings provided by SofaScore LiveScore

15:24

I Flora je spremna

Evo i tima estonskog šampiona.

FLORA: Igonen - Lilander, Purg, Kusk, Luka - Zenjov, Pum, Sumets, Kuraksin - Miler - Aliku.

Rezerve: Paplavskis, Nom, Rajnkart, Ojama, Sapinen, Vasiljev, Tugjas, Šejin, Valja, Kalaste, Husar, Sepik.

15:06

OVO JE TIM PARTIZANA

Poznati su sastavi, evo za kojih 11 se odlučio Aleksandar Stanojević.

PARTIZAN: Popović - Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Menig, Pantić, Jović - Rikardo.

Dakle očekivanih 11, kao što smo i najavljivali. Evo i rezervi:

Lukač, Stevanović, Pavlović, M. Živković, Ostojić, Milovanović, Jojić, Marković, Lutovac, Smiljanić.

13:55

UTAKMICA OD 1.125.000 EVRA

Koliko je ovo važan meč za Partizan govori i da bi pobeda crno-belima donela 500.000 evra, a time bi u najmanju ruku obezbedili drugo mesto u grupi B, što vredi još 325.000 evra.

Plasman u baraž za osminu finala bi time automatski narednog proleća doneo još 300.000 evra u Humsku, pa bi eventualna današnja pobeda u Talinu, Partizanu ukupno donela 1.125.000 evra.

Ovako je to bilo u prvom meču Partizana i Flore:

13:50

Dobrodošli u MONDO Live

Budite i danas uz MONDO i pratite uživo tekstualni prenos meča Flora - Partizan u okviru 5. kola grupne faze Konferencijske lige.

Meč počinje u 16.30 časova.

UKRATKO

  • FLORA - PARTIZAN 1:0
  • Partizan bi protiv Flore mogao da obezbedi mesto u nokaut fazi Konferencijske lige.
  • U prvom meču, Partizan je Floru pobedio 2:0 u Beogradu.
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije