• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo ova 2 čovjeka znaju ko je osvojio Zlatnu loptu: Sve više se priča o Mesiju, da li je Levandovki opljačkan? (ANKETA)

Autor Milutin Vujičić

Saznaćemo ko je osvajač "Zlatne lopte" na ceremoniji u Parizu koja počinje u 20.30. Navono, Mesi je prvi favorit da prigrabi nagradu, sedmu u karijeri, dok mu je najveći protivkandidat Robert Levandovski. Glasajte u anketi!

 ko će dobiti zlatnu loptu Leo Mesi ili Robert Levandovski Izvor: Profimedia

Ko je najbolji fudbaler na svijetu? Ovog ponedjeljka od 20.30 saznaćemo ko je dobitnik "Zlatne lopte" za 2021. godinu, pošto je zbog pandemije otkazan prošlogodišnji izbor!

U pitanju je izbor renomiranog lista "Frans fudbal" koji se održava od 1956. godine, a u kome je Lionel Mesi najuspješniji sa čak šest priznanja. Posljednje informacije govore da je i pored loše sezone u Barseloni, Mesi favorit broj jedan i da bi večeras mogao da podigne čak SEDMU "Zlatnu loptu".

Na listi kandidata za trofej je ukupno 30 imena, a pored Mesija najveće šanse daju se Robertu Levandovskom (Bajern), Mohamedu Salahu (Liverpul), Karimu Benzemi (Real Madrid) i Žoržinju (Čelsi).

Mesi je prošle sezone sa Barselonom posrtao, ali je osvojio Kopa Libertadores sa Argentinom, dok Robert Levandovski nije uspio da ponovi rezultate sa Bajernom kao 2020. godine kada je oštećen za "Zlatnu loptu" zbog pandemije. Po svim parametrima je zaslužio trofej, ali je izbor otkazan.

Levandovski je i prošle godine briljirao u Bajernu, samo u ovoj kalendarskoj godini dao je 38 golova, međutim Bajern nije uspio da odbrani trofej Lige šampiona, dok sa Poljskom nije uspio da "odskoči" na EP.

Sjajnu godinu imao je i Žoržinjo, koji je sa Čelsijem osvojio Ligu šampiona a sa Italijom bio najbolji na Evropskom prvenstvu, međutim kao zadnjeg veznog - ima problem da se njegova igra ne vidi u statistici. Ona je saveznik Benzeme i Salaha, ali njima se u ovom trenutku ne daju tako velike šanse kao Mesiju i Levandovskom.

Izvor: Profimedia

Što se tiče Kristijana Ronalda, petostrukog osvajača "Zlatne lopte", njemu se gotovo ne daju nikakve šanse pošto je imao prosječnu sezonu sa Juventusom koji nije uspio da osvoji Seriju A.

Glasanje je odavno završeno, pobjednik se bira na osnovu glasova renomiranih sportskih novinara, kapitena fudbalskih reprezentacija i njihovih selektora, a samo dva čovjeka uoči ceremonije u Parizu znaju rezultate koji će naknadno biti objavljeni javnosti.

U pitanju su Paskal Fer, urednik "Frans fudbala", i njegov zamjenik kome prenosi informaciju, a sve u slučaju da se ne daj Bože dogodi neka nesreća.

Uspješno čuvaju tajnu više od pet decenija, mada se dešavalo i da na Internetu "procure" informacije, posljednji put 2018. godine kada je Luka Modrić osvojio "Zlatnu loptu". Tada su se rezultati glasanja pojavili na društvenim mrežama i ispostavili su se kao tačni.

Iako Fer tvrdi da ovoga puta niko ne zna sem njega i njegovog pomoćnika, ponovo su se u medijima pojavile informacije o glasovima prema kojima je Robert Levandovski osvajač "Zlatne lopte", ali sve je to još nezvanično...

Šta vi mislite, ko će osvojiti Zlatnu loptu?

Anketa

Ko će osvojiti Zlatnu loptu ove godine?

  • Leo Mesi

    25.93% (7)

  • Kristijano Ronaldo

    3.7% (1)

  • Žoržinjo

    7.41% (2)

  • Karim Benzema

    3.7% (1)

  • Robert Levandovski

    59.26% (16)

  • Mohamed Salah

    0% (0)

  • Neko drugi

    0% (0)

Ko će osvojiti Zlatnu loptu ove godine?

Rezultati


Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Levandovski svakako

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC