• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je engleski Mesi i najveći Junajtedov talenat, sada igra 7. ligu!

Mladi fudbaler Kalum Gribin (22) ima neobičan fudbalski put, pošto je od najvećeg engleskog talenta do sedme lige stigao za šest ili sedam godina.

 kalum gribin od mančester junajteda do sedme lige Izvor: Youtube/A45 Fútbol/printscreen

Trebalo je da Kalum Gribin bude sljedeća velika stvar engleskog fudbala. Mančester junajted skautirao ga je još kao dječaka jer je bio lokalni momak iz Salforda, klupske legende bile su oduševljene onime što vide, a on presrećan što može da igra za veliki klub. Od samog početka igrao je sa nekoliko godina starijim dječacima...

Već sa 16 godina igrao je za ekipu do 21 godine, Niki Bat ga je redovno stavljao u tim za omladinsku Ligu šampiona, a mnogi su u Engleskoj mislili da će imati karijeru Rajana Gigsa. Precijenili su ga, debelo. Sada, sa 22 godine, pokušava da se vrati fudbalu kroz igranje u sedmom rangu.

Nedavno je potpisao za Redklif, mali tim koji se takmičiti u sedmoj ligi i koji nije ni blizu onoga što se "engleskom Mesiju" nekada predviđalo.

Najavljivan je kao najveći talenat Junajtedove škole, ali se 2019. godine preselio u Šefild. Potpisao je za Šefild junajted kao slobodan igrač, nakon što mu je prvi ugovor sa timom sa Old Traforda istekao, a ni tamo situacija nije bila baš sjajna.

Praktično, još prije nego što je ušao u seniorske vode, njegov talenat je počeo da se gubi. Nedostajao je pomalo, a on zbog toga postajao sve nesigurniji. Kada su se na to nadovezale povrede dok je igrao za niželigaški Berou, Gribin je razmišljao da zauvek napusti fudbal.

Momak koji je za reprezentacije do 16 i 17 godina sakupio 10 nastupa bio je na ivici da odustane. Premišljao se, napravio pauzu i odlučio da se vrati. Ipak će igrati ponovo. Ali, ovog puta će nekada velika nada engleskog fudbala morati da krene od početka, sa dna. Možda nije kasno, tek treba da napuni 23 godine u decembru.

Ovako je Kalum igrao u dresu Junajteda:

Ulazak u seniorski fudbal za njega nije bio sjajan.
Izvor: Youtube/ZA45 Fútbol/printscreen

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC