• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki i Zrinjski se "izvukli": Veličali ratnog zločinca, dobili po jednu utakmicu bez publike!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Disciplinska komisija kaznila Široki Brijeg i Zrinjski.

 Zrinjski i Široki Brijeg kazna zbog veličanja ratnog sločinca Slobodana Praljka Izvor: YOUTUBESCREENSHOT/RADIO SLOBODNA EVROPA/ARENA SPORT TV

Zrinjski i Široki Brijeg proteklog vikenda bili su u centru pažnje zbog dešavanja na tribinama tokom utakmica 18. kola Premijer lige BIH, odnosno veličanja osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka.

Na meču Zrinjskog i Posušja u subotu istaknuta je Praljkova slika, a ona se našla i dan kasnije na Pecari gdje su igrali Široki Brijeg i Sarajeva.

Možda će vas zanimati

Protiv Zrinjskog i Širokog pokrenut je postupak, a na sjednici Disciplinske komisije FSBIH u srijedu izrečene su im kazne, nakon kojih se može reći da su i dobro prošli.

Oba kluba kažnjena su sa po jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, uz novčanu kaznu od 3.000 KM za Široki Brijeg i 4.500 KM za Zrinjski potvrđeno je Mondu.

"Odluka je donesena jednoglasno i u skladu sa Disciplinskim pravilnikom. Zrinjski je dobio veću novčanu kaznu jer je bilo i upotrebe pirotehnike“, rekao je za MONDO Goran Kosorić, predsjednik Disciplinske komisije FSBIH.

Široki je već ranije kažnjavan iz istog razloga, nakon što su u decembru 2019. godine njegovi navijači na utakmici protiv Zvijezde 09 isticali sliku Slobodana Praljka, međutim, Kosorić ne smatra da je Široki zaslužio veću kaznu.

"Mislim da je kazna primjerena, donesena je u skladu sa propisima i u interesu bh. fudbala. Jeste Široki i ranije kažnjavan, ali odluke iz 2019. zastarjevaju, ne može neko da bude žigosan cijeli život zbog nekog prekršaja", rekao je Kosorić.

Osim klubova kažnjene su i sudije i delegati na dvije pomenute utakmice sa po 500 KM kazne jer nisu reagovali u datom trenutku.

"Oni su kažnjeni jer nisu ispoštovali procedure u ovakvim slučajevima, koje podrazumijevaju opomenu, prekid utakmice i potom pražnjenje tribine", dodao je Kosorić.

Prema nezvaničnim informacijama delegati Safet Radmilović i Milan Janković, te sudije Admir Musić i Dragan Petrović navjerovatnije neće biti delegirani za naredne mečeve u Premijer ligi BIH.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC