• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petev objavio spisak "zmajeva" za utakmicu u SAD: "Borčevci" su tu, Ziljkić jedini internacionalac!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev objavio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, koja će biti odigrana 18. decembra u Los Anđelesu.

 Ivajlo Petev - spisak igrača za meč protiv SAD - nema Nemanja Bilbija Izvor: FENA/Amer Kajmović

Petev je pozvao 19 igrača, uglavnom iz m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali ne i najboljeg strijelca prvenstva i kapitena Zrinjskog Nemanje Biblije.

Na spisku su: Belmin Dizdarević (Sarajevo), Nikola Ćetković (Borac), Selmir Pidro (Sarajevo), Numan Kurdić (Sarajevo), Aleksandar Vojnović (Borac), Hrvoje Barišić (Zrinjski), Josip Ćorluka (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Željezničar), Ajdin Nukić (Tuzla siti), Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Begić (Borac), Igor Savić (Zrinjski), Marijan Ćavar (Široki Brijeg), Mehmed Ćosić (Velež), Haris Ovčina (Velež), Saša Maksimović (Sloboda), Almedin Ziljkić (Olimpija/Slovenija), Jovo Lukić (Borac i Sulejman Krpić (Tuzla siti).

"Sigurno da bi još neki igrači dobili pozive, međutim problem je predstavljalo to što nisu vakcinisani", istakao je Petev, a prenijela "Fena".

"Već sam puno puta rekao da u m:tel Premijer ligi Bih ima dosta zanimljivih mladih igrača i na ovom spisku je većina njih do 23 godine. Zanima nas kako će oni igrati u dresu reprezentacije i protiv jedne kvalitetne selekcije. Očekujem maksimalnu borbenost i zalaganje jer ovo je svima šansa da pokažu potencijal koji imaju. To i nama daje mogućnost da vidimo na koga možemo računati u budućnosti. Ovo jeste prijateljska utakmica, priliku će svi dobiti a naglašavam da nam je rezultat važan, jer mi uvijek idemo na pobjedu. Na taj način treba da razmišljaju svi koji igraju za reprezentaciju BiH", dodao je selektor bh. tima.

Okupljanje je zakazano za petak, 10. decembra u Trening centru Zenici, gdje će igrači obaviti tri treninga.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC