• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako Zvezda bude druga u grupi, čeka je pakao iz Lige šampiona: Zbog novih pravila mogu na Barsu i Dortmund, ali i Šerif!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zvezdu čeka baš težak zadatak ako bude drugoplasirana u svojoj grupi Lige Evrope.

 fk crvena zvezda s skim će igrati na proljeće Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda večeras od 21 čas igra odlučujući meč grupne faze Lige Evrope protiv Brage. U tom meču biće određena njihova dalja sudbina u Evropi, odnosno na koji od tri načina će na proljeće igrati u nokaut fazi!

Trenutno su lideri grupe "F" sa 10 bodova i zaista drže sudbinu u svojim rukama, a dobro je poznato i koji scenario im najviše odgovara. To je naravno trijumf u Bragi za ostanak na prvom mjestu koje garantuje osminu finala Lige Evrope, dok svaki drugi rezultat može da donese i nešto manje od toga.

Možda će vas zanimati

Zvezda i u slučaju remija može do prvog mjesta, ali pod uslovom da Mitjiland ne pobijedi Ludogorec. Ako pak Danci, koji imaju osam bodova, ostvare trijumf u Bugarskoj - Zvezda mora da bude bolja od Brage (devet bodova).

Postoje dakle scenariji po kojima Zvezda može i do trećeg mjesta (poraz od Brage i pobjeda Mitjilanda) koji ih vodi dalje u Konferencijsku ligu, dok je i drugo mjesto u grupnoj fazi znatno nepovoljnije nego što je to bilo prethodnih godina jer donosi samo rivale iz Lige šampiona.

Naime, od ove godine drugoplasirani iz grupe Lige Evrope idu u plej-of za nokaut fazu i tamo se sastaju sa trećeplasiranima iz Lige šampiona, dok prvoplasirani iz grupne faze LE direktno idu u osminu finala.

To znači da ako Zvezda bude drugoplasirana, već zna ko su joj rivali na žrijebu koji je u ponedjeljak u Nionu.

To su Lajpcig, Porto, Borusija Dortmund, Šerif, Barselona, Sevilja i Zenit, odnosno Atalanta ili Viljareal. Zbog jakog snijega u Bergamu, njihov jučerašnji meč je odgođen za četvrtak, pa će u direktnom duelu odlučiti ko će nastaviti takmičenje u Ligi šampiona, a ko u Ligi Evrope.

U slučaju da Zvezda bude prvoplasirana u grupi "F", onda bi nekog od ovih rivala mogla da dobije u osmini finala, pod uslovom da prođu prvu nokaut rundu Lige Evrope.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

milos

Dajte Barsu da se igramooooo....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC