• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golovima vratio Atletiko u Primeru, bio prvi trener Bekamovog Intera - sad preuzima Urugvaj!

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji napadač Valensije i Atletiko Madrida Dijego Alonso prvi je selektor Urugvaja nakon 15-godišnje vladavine Oskara Tabareza.

 dijego alonso selektor urugvaja  Izvor: EPA-EFE/FRANCISCO GUASCO

Reprezentacija Urugvaja nedavno je ostala bez proslavljenog selektora Oskara Tabareza, koji se na ovoj funkciji zadržao 15 godina – a danas je imenovan novi!

Nasljednik 74-godišnjeg stratega, sa kojim su se Urugvajci rastali u novembru, biće 46-godišnji Dijego Alonso, nekadašnji napadač Valensije i Atletiko Madrida!

Možda će vas zanimati

Igračku karijeru Alonso je počeo u rodnom Montevideu, u taboru Bela Viste, odakle je prešao u argentinsku Himnaziju iz La Plate.

U klubu sa Mestalje imao je prvi angažman na Starom kontinentu, a sjajna mu je bila sezona 2001-02, kada je u dresu Atletiko Madrida kao pozajmljeni igrač "slijepih miševa" postigao 22 gola na 39 utakmica, te bio najzaslužniji što je "jorgandžije" na kraju te sezone vratio u špansku elitu.

Kasnije je, na tlu Španije, još nastupao za Rasing Santander, Malagu i Mursiju, a još je branio boje meksičkog UNAM-a i urugvajskog Nasionala, prije nego što se oprobao u Kini, u dresu Šangaja Šenhua.

2008. godine vratio se u Južnu Ameriku, u Himnaziju, a karijeru je završio 2011. godine, kao prvotimac Penjarola.

Trenersku karijeru počeo je u Bela Visti, a potom je radio u još nekoliko južnoameričkih klubova (Guarani, Penjarol, Olimpija, Pačuka i Monterej) prije nego što je pretposljednjeg dana 2019. godine imenovan za prvog trenera Intera iz Majamija ikad!

U klubu čiji je Dejvid Bekam jedan od vlasnika ostao je do 7. januara ove godine, a za to vrijeme je ekipu vodio na 24 utakmice i upisao sedam pobjeda, tri remija i 14 poraza.

Inače, reprezentaciju preuzima u delikatnom trenutku, obzirom da je Urugvaj četiri kola prije kraja kvalifikacija za Mundijal 2022 u Kataru na sedmom mjestu na tabeli uz 16 bodova, jednim manje od Kolumbije, koja drži posljednje, četvrto mjesto koje direktno vodi na planetarnu fudbalsku smotru.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC