• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijerligaški "zmajevi" sa 10 igrača nisu izdržali u Los Anđelesu! SAD do pobjede u 89. minutu (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Los Anđelesu protiv selekcije SAD u prijateljskoj utakmici.

 petev.jpg Izvor: FSBiH

Fudbaleri BiH ni u trećem međusobnom dvoboju sa američkom reprezentacijom nisu uspjeli da zabilježe pobjedu!

Hrabro su se suprotstavili domaćinu na terenu "Dignity Health Sports Parka" u Karsonu i sa igračem manje se odlično branili do 89. minuta, ali su tada poklekli i zabilježili minimalan poraz.

SAD - BiH 1:0 (0:0)

Selektor BiH Ivajlo Petev je za ovaj meč pozvao sve igrače iz m:tel Premijer lige BiH, koji su dobro parirali favorizovanim domaćinima i u prvih 45 minuta, ali i u nastavku u kojem su igrali bez isključenog fudbalera Borca Amara Begića.

Najzapaženiji igrač BiH u prvom poluvremenu bio je golman Borca iz Banjaluke Nikola Ćetković, koji je u 31. minutu "skinuo" stopostotnu šansu Džordanu Morisu. "Pukla" je odbrana po desnoj strani, uslijedio je centaršut, a Moris je neometan sa četiri-pet metara dobro šutirao, ali je fantastično reagovao mladi čuvar mreže.

Osam minuta kasnije, Ćetkovićev klupski drug iz Borca Amar Begić oštro je startovao nad Kelinu Akosti, a sudija iz Kostarike Herera Viljalobos mu je odmah pokazao direktan crveni karton, pa su "zmajevi" ostali sa igračem manje u polju.

Imali su i "zmajevi" nekoliko polušansi preko Sulejmana Krpića i Jove Lukića, međutim, njihove udarce iz teških situacija lako je ukrotio golman Met Tarner.

Početkom nastavka je Petev izvršio dvije izmjene - umjesto dvojice "borčevaca" Ćetkovića i Lukića na teren poslao dvojicu igrača Sarajeva, Selmira Pidru i golmana Belmina Dizdarevića, da bi u 60. minutu umjesto asa Zrinjskog Josipa Ćorluke ubacio Marijana Ćavara iz Širokog Brijega.

"Jenkiji" uprkos igraču više na terenu nisu imali rješenja za rastrčane fudbalere BiH, koji ne samo da su se dobro branili već su uspijevali u nekoliko navrata da zaprijete golu Tarnera, ali se rezultat nije mijenjao.

Do 89. minuta kada je Kol Baset nakon što je Dizdarević odbranio šut Gomeza, pospremio odbijenu loptu u mrežu "zmajeva" za drugu pobjedu u trećem međusobnom meču protiv BiH - 1:0.

"Zmajevi" su prvi put protiv "jenkija" odigrali na "Koševu" 2013. godine kada je bilo 4:3 za goste, da bi 2018. godine bilo neriješeno na ovom istom stadionu u Karsonu (0:0).

U finišu je zaigrao fudbaler Veleža Muhamed Ćosić umjesto kapitena BiH u ovom meču Ajdina Nukića iz Tuzle sitija, a u posljednjih nekoliko minuta i Haris Ovčina i Saša Maksimović, koji su ušli umjesto Krpića i Andreja Đokanovića.

SAD: Met Tarner, Bruks Lenon, Voker Cimerman, Henri Kesler, Džordž Belo, Džoni Kardoso, Hezus Fereira, Kristijan Roldan, Džordan Moris, Rikardo Pepi i Kelin Akosta. Selektor: Greg Berhalter

BiH: Nikola Ćetković, Josip Ćorluka, Numan Kurdić, Ajdin Nukić, Hrvoje Barišić, Aleksandar Vojnović, Jovo Lukić, Sulejman Krpić, Amar Begić, Andrej Đokanović i Igor Savić. Selektor: Ivajlo Petev

(mondo.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC