• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto da dovedem stranca, kada već njih imam? Stanojević otvoreno o pojačanjima, dotakao se i Adema Ljajića!

Autor Haris Krhalić

Trener crno-bijelih Aleksandar Stanojević priča je o predstojećem prelaznom roku.

 Aleksandar Stanojević o pojačanjima Izvor: MN PRESS

Partizan je imao izuzetno uspješnu jesen, zapravo rekordnu, pošto je prvi dio sezone završio na prvom mjestu na tabeli sa pet bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu, što je prvi slučaj poslije čak sedam godina!

Uz to, crno-bijeli će na proljeće igrati u šesnaestini finala Konferencijske lige, a iako je bilo sitnih problema - na licu trenera Aleksandra Stanojevića je trenutno samo osmijeh. Na odmoru je kao i čitava ekipa, ali polako se već prave planovi za zimski prelazni rok u kom će se Partizan pojačati kako bi "odbranio" prvu poziciju.

Možda će vas zanimati

U današnjem razgovoru sa novinarima Stanojević je rekao da neće biti previše dolazaka, čak je i sam upitao predstavnike "sedme sile" za pomoć - šta je to što je potrebno Partizanu.

"Uvijek možete da dovedete dobre igrače. Gledamo ih i iz prvenstva i iz inostranstva. Ne volim da gomilam strance, ako ne mogu da nam donesu razliku. Da se Marko Milovanović nije pokazao kako se pokazao tokom priprema i na utakmicama... Mi smo sve vrijeme gledali stranog špica i imali sve spremno, alii to sam stopirao zbog njega. Zašto bih dovodio stranca, kad imamo Milovanovića od 17. Znate da sam za Markovićem koji je imao 17 i Šćepovića sa 19 igrao derbije", rekao je iskreno Stanojević i sam analizirao šta mu je potrebno.

"Potreban nam je defanzivni zadnji vezni. Imamo već četiri-pet igrača koje smo gledali, pratili i sa njima pregovarali. Imamo i petoricu koja se vraćaju iz povrede, tu su mladi".

Izvor: MN PRESS

Stanojević je rekao da nema potrebe da dovodi strance kada već ima Jojića i Šćekića na pozicijama centralnih veznih, dok su tu još i Zdjelar i Šćekić koji su tipični zadnji vezni. Na toj poziciji će gotovo sigurno stići pojačanje, a da li je Partizanu potrebna na kraju i jedna "osmica"?

"Imate Jojića sa golovima i asistencija, tu je i Pantić koji igra 'boks tu boks'. Da li možemo da nađemo nekog boljeg? Kante? Možda...", našalio se Stanojević i potom upitao novinare koji su očekivali više imena:

"Zašto bih zatvarao Terzića ili Jovića? Evo, recite mi?".

Da li postoji šansa da dođe Adem Ljajić koji je već neko vrijeme na "ledu" u Bešiktašu?

"Kad se takav igrač pojavi - naravno. Tad kažeš: 'Da, da, on nam treba'. Ipak, to je nerealna priča. Ljudi iz kluba mi to nisu stavili kao opciju. Ako postoji mogućnost bio bih najsrećniji. Znate gdje igra...", kazao je trener Partizana.

Izvor: MN PRESS

Kakva je situacija sa igračima iz domaće lige?

"Ima i mlađih i starijih. Kad vam je potreban neko namjenski, ima bočnih igrača, čak i iskusnijih. MI smo 11. liga u Evropi. Ovakva kakva god da je naša liga, opet je 11. u Evropi. Trenutno je infrastruktira problem srpskog fudbala. To može da se podigne. Vidjeli ste našu i Zvezdinu utakmicu u Topoli, ozbiljna evorpska. Teško je dovesti iz naše liga mladog igrača, ali zato ima u našoj školi mladih igrača. Da, treba nam bočni igrač, ali tek ako ode Marković u inistranstvo. Gdje da stavim stranca, kad već imam Lazara?", upitao je on.

Stanojević je dodao i da će sve igrače koji budu željeli da odu - pustiti. Tako je već učinio i sa Kleom, koji nije više imao motivaciju, dok se to odnosi i na sve igrače koji ne planiraju da se bore za mjesto u prvom timu. Ne želi nezadovoljne i spreman je svima da izađe u susret.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC