• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrala za Barselonu, sada je uz rame Piksiju i Tadiću: Jelena je najbolja srpska fudbalerka! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ona je druga dama u kopačkama koja je dobila najvrednije priznanje domaćeg fudbala

 jelena čanković najbolja srpska fudbalerka 2021 Izvor: MN PRESS

Jelena je djevojka koja je ostvarila svoje snove. Tek joj je 26 godina, a iza sebe ima osam titula u četiri nacionalna šampionata i šest trofeja nacionalnog Kupa. Branila je boje Barselone, bila perjanica najboljeg srpskog kluba – Spartaka iz Subotice, a u dresu slavnog Ferencvaroša izabrana za najbolju igračicu prvenstva 2016. godine.

Danas je udarna igla jednog od najboljih klubova Evrope Rozengarda, gdje je sjajnim partijama ove sezone stekla priznanje za najboljeg veznog igrača švedskog šampionata.

Možda će vas zanimati

Djevojku koja je na 22 utakmice postigla osam golova i zabilježila šest asistencija, uz još četiri gola i četiri asistencije u Ligi šampiona, ugledni Gardijan uvrstio je na spisak 100 najboljih fudbalerki na planeti. Obožava Ronaldinja, na terenu plijeni karakterom, a srpski nacionalni tim već godinama ne može da se zamisli bez njenih ideja i kreacija na sredini terena. Zajedno sa svojim drugaricama, sanja predivan san, plasman Srbije na Svjetsko ili Evropsko prvenstvo. Sve što je do sada uradila u karijeri, dokazuje da je u životu ove dame u kopačkama zaista sve moguće.

Jelena Čanković je najbolja fudbalerka u 2021. godini i dobitnica Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije. Poslije Violete Slović, druga dama u kopačkama koja je dobila najvrednije priznanje u srpskom fudbalu. To veliko priznanje uručeno joj je u sjajnom društvu, kraj najboljeg srpskog trenera i fudbalera - Dragana Stojkovića Piksija i u Dušana Tadića.

"Hvala Savezu na priznanju, hvala mojim saigračicama i trenerima, hvala mojim roditeljima koji su mi bili najveća podrška svih ovih godina. Drago mi je da sam ostvarila svoje snove kao djevojčica, da sam stala rame uz rame sa najboljim fudbalerima Srbije. Mnogo mi je drago zbog priznanja, ali i činjenice da je Fudbalski savez i njegov marketing tim, raznim akcijama u prethodnom periodu, mnogo uradio na afirmaciji ženskog fudbala", rekla je najbolja igračica srpkog fudbala u 2021. godini Jelena Čanković.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC