• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tošić otkrio kako je postao menadžer - sredio transfer Pjanića za 5 minuta!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekadašnji reprezentativac Srbije otkrio je zanimljive detalje sa početka njegove nove karijere.

 Duško Tošić završio transfer miralema pjanića u fenerbahče Izvor: MN PRESS

Duško Tošić je rešio da završi fudbalsku karijeru i okrene se menadžerskom poslu. Iako nije menadžer Dragana Stojkovića Piksija, postao je njegov saradnik i otkrio je kako je selektor Srbije odbio dvije nevjerovatne ponude poslije velikih uspjeha sa "orlovima".

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i bivši reprezentativac sada je otkrio kako je htio da karijeru možda završi baš u tom klubu, ali i da je "završavanjem" jednog velikog transfera iz kopački prešao u menadžerske vode.

Tošić je u intervjuu za "Kurir" istakao da je Piksi od starta vjerovao da će Srbija ispred Portugala otići na Svjetsko prvenstvo, a onda objasnio otkud on među menadžerima.

Prvi takav posao, Tošić je odradio sasvim slučajno. Ni manje ni više - to je bio prelazak Miralema Pjanića iz Barselone u Bešiktaš!

"Svaki početak je težak, tako i u menadžerskom poslu. Ušao sam u odijelo, a da nisam zvanično završio karijeru. Evo kako se to desilo", počeo je Tošić.

"Imao sam nekoliko ponuda ovog ljeta, ali ja sam čekao Bešiktaš. Htio sam da karijeru završim u samo dva kluba - ili u Crvenoj zvezdi ili u Bešiktašu. U Turskoj je smanjen broj stranaca i ja sam čekao da se poveća kvota. Sjedim ja tako u Istanbulu s trenerom Bešiktaša Sergenom Jalčinom, čekam da se otvori to jedno mjesto stranca. A on mi kuka, treba mu vezni igrač", priča bivši defanzivac i nastavlja:

"Sjetim se odmah Pjanića, stupim u kontakt s njegovim agentom Nerminom Džengisom i bukvalno za nekoliko minuta završimo transfer. Trener Jalčin nije mogao da vjeruje da je dobio igrača Barselone. Bio je u čudu."

Kako se radilo o posljednjem danu prelaznog roka, Tošić je morao i da povuče dodatne veze.

"Bio je 2. septembar i morao je do ponoći da dođe i potpiše kako bi bio licenciran za Ligu šampiona. Nije bilo vremena za avionske linije. Tada sam poslao privatni avion iz Beograda za Sarajevo, kojim je Pjanić stigao u Istanbul. Bujvalno smo poslije ljekarskih pregleda posao završili četiri minuta prije ponoći. Bilo je nevjerovatno! Eto, posrećilo mi se da prvi transfer bude veliko ime", rekao je Duško Tošić.

(MONDO/Kurir)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC